avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test adn
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test adn

doresc sa fac un test de paterniate.de la IML mi-au zis ca pot sa fac un test,se numeste HLA si costa mai putin.ma intereseaza daca este recunoscut in justitie, daca pot sa-l fac inainte de a incepe procesul si daca pot sa-mi recuperez banii.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:51, 8 Iunie 2008
v-am explicat in mesajul privat
alina27 a scris:

doresc sa fac un test de paterniate.de la IML mi-au zis ca pot sa fac un test,se numeste HLA si costa mai putin.ma intereseaza daca este recunoscut in justitie, daca pot sa-l fac inainte de a incepe procesul si daca pot sa-mi recuperez banii.multumesc anticipat

Faceti testul in cadrul procesului.Altfel il veti repata si in proces.
multumesc
Testele ADN se efectueaza la cererea persoanelor interesate sau la solicitarea instantelor de judecata civile.
Daca il face in afara procesului testul va avea natura juridica a unei expertize extrajudiciare, motiv pt care il va repeta cu ocazia procesului.
In cadrul procesului va avea nevoie de un test care sa aiba natura juridca a unei expertize judiciare.
Daca partea adversa recunoaste sustinerile reclamantului este posibil ca aceasta expertiza sa nu mai fie repetata.
Acesta este un atribut exclusiv al instantei de judecata.
Daca e vorba de un copil rezultat din timpul casatoriei nu cred ca instanta va fi de acord.

In temeiul art 275 c. pr. civ., daca parata recunoaste pretentiile reclamantului la prima zi de infatisare aceasta nu va putea fi obligata la cheltuieli de judecata.Deci, nu va recuperati banii.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul de paternitate adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 buna ziua am deschis un proces de contestare paternitate,instanta a dispus proba HLA la IML,probele sosite de la iml sunt: -[b]EU[/b] ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)
Paternitate c0rr6y c0rr6y Buna ziua, Sunt pe cale de a divorta de sotul meu. Am un copil cu un alt barbat. Vreau sa ma stabilesc in strainatate. Fostul sot nu va vrea sa-si dea acordul ... (vezi toată discuția)