avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuz infiinare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

refuz infiinare poprire

Daca un angajator refuza sa infiinteze poprire asupra veniturilor unui salariat, la solicitarea unei institutii creditoare, ce masuri poate lua respectiva institutie pentru a constrange pe angajator sa dea curs instiintarii de poprire?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 09:37, 25 Martie 2011
Validarea de poprire, in termen de decadere de 3 luni de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila ( art. 460 Cod Pr. Civila)
Asa este cum a precizat colegul nostru.
Mai completez ca dreptul de a solicita validarea popririi apartine creditorului, debitorului sau organului de executare.
Competenta de a solutiona cererea de validare a popririi revine instantei de executare care potrivit art.373 Cpc este judecatoria in circumscriptia careia se va face executarea, daca prin lege nu se dispune altfel.
Dupa validarea popririi, tertul poprit va proceda la consemnarea sau plata sumei urmarite.
In caz de nerespectare a acestor obligatii, executarea silita se va face impotriva tertului poprit, pe baza hotararii de validare ce constituie titlu executoriu.
Si in cazul in care debitorul este un salariat, cine este tertul poprit?

Si daca debitul este de natura fiscala nascut dintr-o amenda sau un impozit neplatit, creditorul fiind o primarie, in acest caz se aplica art. 460 cod proc. civ.?
Stiu ca, codul de procedura civila este norma generala. In cazul unui debit de natura fiscala, validarea de poprire nu este reglementata undeva in codul de procedura fiscala, care ar fi in cazul asta norma speciala?

Multumesc anticipat.
Tertul poprit este acea persoana ce datoreaza bani debitorului. In cazul angajatului- angajatorul - firma unde lucreaza.

In acest caz se aplica prevederile codului de procedura fiscala, care sunt similare.
Si deci daca angajatorul refuza sa valideze poprirea, trebuie sa ne indreptam la judecatorie impotriva angajatorului?

Alte discuții în legătură

Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Validare poprire , sau nu ? discover discover Buna tuturor. Tertul poprit , comunica executorului meu , ca , desi suntem primii cu infiintarea popririi ,el nu poate face plati catre noi , deoarece ... (vezi toată discuția)