Daca un angajator refuza sa infiinteze poprire asupra veniturilor unui salariat, la solicitarea unei institutii creditoare, ce masuri poate lua respectiva institutie pentru a constrange pe angajator sa dea curs instiintarii de poprire?
Validarea de poprire, in termen de decadere de 3 luni de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila ( art. 460 Cod Pr. Civila)
Asa este cum a precizat colegul nostru.
Mai completez ca dreptul de a solicita validarea popririi apartine creditorului, debitorului sau organului de executare.
Competenta de a solutiona cererea de validare a popririi revine instantei de executare care potrivit art.373 Cpc este judecatoria in circumscriptia careia se va face executarea, daca prin lege nu se dispune altfel.
Dupa validarea popririi, tertul poprit va proceda la consemnarea sau plata sumei urmarite.
In caz de nerespectare a acestor obligatii, executarea silita se va face impotriva tertului poprit, pe baza hotararii de validare ce constituie titlu executoriu.
Si in cazul in care debitorul este un salariat, cine este tertul poprit?
Si daca debitul este de natura fiscala nascut dintr-o amenda sau un impozit neplatit, creditorul fiind o primarie, in acest caz se aplica art. 460 cod proc. civ.?
Stiu ca, codul de procedura civila este norma generala. In cazul unui debit de natura fiscala, validarea de poprire nu este reglementata undeva in codul de procedura fiscala, care ar fi in cazul asta norma speciala?