avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie pentru persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie pentru persoana cu handicap grav

Buna. Am mostenit de curand o casa pe care vreau s-o donez nepotului meu. Pot s-o fac daca acesta este bolnav cu handicap de gradul I ? Si, de asemenea, vreau sa trec o masina pe numele lui, dar nu ca si donatie. Se poate? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anapopana , utilizator 21:14, 24 Martie 2011
ce fel de handicap? Daca handicapul este mental nu puteti, trebuie ca handicapul sa fie locomotor, iar baiatul sa fie normal, din punct de vedere psihic.
Este bolnav psihic. Dar pot sa fac donatia pe numele sau, cu conditia ca cel care va avea grija de el (asistentul personal) dupa moartea mea, sa beneficieze de ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire batrani contra locuinta eleny62 eleny62 Buna ziua, Eu si sotul meu ne-am mutat la parintii mei deoarece sunt bolnavi. Tata are epilepsie si se deplaseaza foarte greu iar mama are alzheimer. Sotul ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cu probleme Memet2196 Memet2196 Revin cu problema despre moștenire. Anton și Bela au avut 1 copil, pe Cristi. Cristi s-a însurat cu Diana. După moartea lui Bela, Anton face un ... (vezi toată discuția)