avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ingrijire batrani contra locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ingrijire batrani contra locuinta

Buna ziua,
Eu si sotul meu ne-am mutat la parintii mei deoarece sunt bolnavi. Tata are epilepsie si se deplaseaza foarte greu iar mama are alzheimer. Sotul meu este asistent personal deoarece mama are gradul I de handicap. Ne-am mutat la ei la rugamintea tatalui meu de a avea grija de amandoi pana la moarte, sa ii ingropam pe cheltuiala noastra iar el drept multumire vrea sa ne lase apartamentul lor cu patru camere.
Mentionez ca mai am doi frati care sunt de acord cu acest lucru si nu au nici o pretentie.
Ce trebuie sa facem ca sa in tram in posesia apartamentului cat mai ieftin si mai repede?
Donatia ar fi mai avantajoasa?
Va rugam sa ne indrumati deoarece nu prea avem bani, eu fiind somera.
Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: mifr2003 , utilizator 08:41, 21 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca exista si acordul fratilor,ar fi de preferat ca acordul sa fie autentificat ,iar referitor la bunul imobil sa se incheie un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager.
Am uitat sa precizez ca tatal meu vrea sa treaca apartamentul de pe numele lui pe al meu cat este in viata. Mama are boala psihica si poate semna nimic.
Toate datele problemelei trebuiesc inscrise intr-un act oficial,mai ales faptul ca ceilalti frati renunta la orice drept asupra bunurilor in cauza. Iar financiar : se poate face o donatie cu sarcini,are aceeasi putere juridica ,ca si contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere dar este mult mai ieftin. Oricum ,toate acestea trebuiesc facute in fata unui notar,cel putin pana nu este prea tarziu......dupa......va fi mult mai greu, alergatura si finante cat cuprinde.
Daca exista si acordul fratilor,ar fi de preferat ca acordul sa fie autentificat

Asta nu e posibil, nu au cum sa renunte la o mostenire nedeschisa inca.

De ce nu face proprietarul un testament

Proprietari sunt ambii parinti si mama nu poate lasa testament nefiind in deplinatatea facultatilor mintale. De asemenea mama nu poate donsa sau vinde.
Fiind bolnava psihic, trebuie pusa sub interdictie, iar tutorele poate vinde daca e in beneficiul bolnavului.
Nu cred ca aveti solutii, daca dvs credeti ca fratii au cuvant, pot renunta la mostenire cand va fi cazul si veti fi singurul mostenitor. ca reconoastere fata de efortul sotului, ii puteti dona apoi o parte. Pt asta, e nevoie ca partile implicate sa aiba onoare si cuvant, destul de rar.





Alte discuții în legătură

Variante obtinere mostenire jack electro jack electro O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in ... (vezi toată discuția)
Problema de succesiune Roberta75 Roberta75 Buna seara! Am o problema si va rog sa ma ajutati! Mama mea e foarte grav bolnava si doreste sa-mi lase mie apartamentul. Ea este singura proprietara dar eu ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire la acte pentru apartament rocodrin rocodrin Buna ziua .In urma cu ceva timp tatal meu a capatat o boala care medici nu ii mai dau mult timp de trait(ciroza hepatica,fiind cam in ultimul stadiu) deci ... (vezi toată discuția)