avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada determinata la CIM-vreau sa raman ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada determinata la CIM-vreau sa raman insarcinata!!

Buna ziua!Am fost angajata la o firma,mi-am bagat demisia si am fost libera si disponibila incepand cu data de 1.11.2010,angajarea la la firma noua nu s-a putut face mai repede de 23.11.2010.In aceasta data mi s-a facut CIM pe perioada de proba de 3 luni,iar dupa cele 3 luni,in 23.02.2011 mi s-a prelungit contractul pe perioada determina in urmatoarele 12 luni,adica pana in 23.02.2012.Vreau sa raman insarcinata,dar nu stiu daca firma e obligata sa imi prelungeasca CIM,daca eu sa zicem ca in 23.02.2011 am 5 luni.Sau spuneti-mi o cale ,care sa imi permita sa pot ramane acasa in CCC,avand si vechimea de 12 luni si siguranta locului de munca!!!Sau alte idei!!Va rog raspuns cat puteti de repede!!!Va multumesc din suflet!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 25 Martie 2011
Contractul de munca inceteaza de drept la expirarea perioadei. Angajatorul nu are obligatia prelungirii.
Nici daca sunt insarcinata????
Dar legea nu mai tine cu femeile gravide?
Nu va suparati ,dar sunt total data peste cap...
Legea protejeaza femeile gravide. Trebuie sa intelegeti ca dv. aveti un contract pe durata determinata si legea spune ca acesta inceteaza de drept, nu va concediaza nimeni din cauza graviditatii si nici din alte cauze.
danici alina a scris:

Nici daca sunt insarcinata????
Dar legea nu mai tine cu femeile gravide?
Nu va suparati ,dar sunt total data peste cap...

In acest caz, legea nu protejeaza femeile insarcinate. Este vorba despre o incetare de drept a c.i.m., in cazul in care nu se mai prelungeste durata acestuia.
Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata c.i.m. nici in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacã am avut contract de muncã pe perioadã nedeterminatã iar acum mã voi angaja pe perioadã determinatã voi beneficia de indemnizaþie pentru ccc? Cristina293 Cristina293 Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: daca am avut contract de munca la o firma pe perioada nedeterminata, am lucrat 8 luni si urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata vs gravida ContSters114672 ContSters114672 Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata alexaaG alexaaG buna ziua ....am si eu o intrebare: sunt insarcinat si lucrez la o firma dar am contractul pe perioada determinata de 3 luni. as vrea sa stiu daca dupa cele ... (vezi toată discuția)