Intamplarea :
noaptea ora 01 am intors pe banda continua fiind izbita de o masina din spate am ricosat in alte 2 masini parcate. am sunat la politie mi s-a spus sa merg a 2-a zi .
ora 01.30 ne-am inteles cu cel care m-a izbit si cu cei cu masinile avariate pentru a 2-a zi
ora 02.00 fac dus,beau 2 pahare de palinca ( primul accident si eram cam speriata ) ma pun sa dorm dar suna de la politie sa luam masinile de acolo ( nu deranja pe nimeni caci erau in parcare de langa locul incidentului ). cand ajung la fata locului politisti de la rutiera cu gura mare ma trezesc la politie,alcooltest 0,6 aer expirat,probe biologice ora 05.00 ulterior dupa analiza rezutatul de 1,10 .
Am fost la politie si mi s-a spus ca a fost trimis spre Parchet neinceperea urmaririi penale si sa astept prin posta nu stiu ce decizie.
Accidentul s-a intamplat pe 4 decembrie anul trecut ! Au trecut 3 luni jumate de atunci .
Cum pot sa imi recuperez permisul ?
Cat dureaza in general sa primesc decizia de la Parchet ?
Ce fac cu masinile avariate ?
Cel care m-a izbit are dauna totala iar celelalte daune minor dar as dori sa stiu ce d-zeu sa le zic la oameni cand isi pot repara masinile respectiv primi bani ?
Unde sa ma duc sa mai ma interesez ?
Ca sa primiti un raspuns corect spuneti daca ati deschis dv sau ceilalti pagubiti dosare de dauna la asiguratorul dv RCA si in ce stadiu sunt dosarele. Permisul nu-l puteti recupera decat dupa primirea verdictului de la instanta si numai daca nu veti fi condamnata. Decizia poate dura si pana la un an. Va puteti interesa de situatia dosarului la sectia de politie unde vi s-a intocmit dosarul printr-o cerere scrisa ca sa primiti un raspuns.
Pagubitii ar fi trebuit sa primeasca cate o dovada de reparatie .Cu acel document si copia Politei Dvs se pot duce la asigurator sa deschida dosar de daune . In baza avizarii facute de pagubiti asiguratorul solicita de la Politie date despre eveniment , ca raspuns primind un Anexa 2 sau o adresa in care se descrie imprejurarea, vinovatia , alcoolemia , etc si ca aveti pe rol un dosar penal . De aici incolo treaba ar trebui sa mearga ca pe roate , ramanand ca la finele cercetarii sa primiti o Rezolutie de la Parchet . In functie de asta va stabili asiguratorul daca va recupera banii platiti , de la Dvs . In caz de NUP nu se recupereaza .Ca sa puteti dovedi ca ati baut dupa accident va trebui sa solicitati printr-o expertiza recalcularea alcoolemiei la ora producerii evenimentului .
Succes!