avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari - obligatiile cenzorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari - obligatiile cenzorului

tot la aceasta asociatie avem angajat un cenzor pe care il platim pe baza unui contract de prestari servicii care nu este membru al asociatiei, doresc sa va intreb dc acest cenzor are obligativitatea verificarii corectitudinii si semnarii listelor de plata a intretinerii in momentul afisarii lor. multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:45, 25 Martie 2011
Art 33 din L nr 230/2007 Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are in principal urmatoarele atributii
a-verifica legalitatea actelor si documentelor ,a hotararilor ,deciziilor ,regulilor si regulamentelor
b-verifica executia bugetului de venituri si cheltuieli
c-verifica gestiunea financiar-contabila
d-intocmeste si prezinta adunarii generala rapoarte asupra activitatii sale si asupra gestiunii asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
goe_07, utilizator
Cenzorul poate fi angajat si din afara asociatiei. Da, i se intocmeste un contract civil sau o conventie de prestari servicii, cu conditia sa fie de specialitate si autorizat CECCAR, ca sa aiba drept de semnatura.
Atributiile lui sunt cele aratate mai sus de @goe_07.

Daca doriti sa stiti mai multe despre organizarea asociatiilor de proprietari puteti citi legea 230/2007, precum si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii, texte care se afla in primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
@neagu laura
Da, este obligat sa verifice legalitatea calculului efectuat de administrator in stabilirea cotei de plata la intretinere sau a penalitatilor, va semna lista inainte de a fi afisata.
Ar trebui sa verifice referintele de calcul, baza de calcul a listei de plata: cheltuiala, factura, nr.persoane, modul de repartizare (nr.persoane, cota-parte indiviza, de alta natura, pe beneficiari)
Cele mai multe inadvertente sunt in întocmirea listelor de plata fara a tine cont de legislatia în vigoare, in principal in nerespectarea legii la întocmirea listelor de plata.
De ce locatarii sa plateasca cote de cheltuieli necuvenite, pe care cenzorul poate le va sesiza la o verificare ulterioara a gestiunii financiar-contabile ? Credeti ca ii va conveni administratorului, care a intocmit gresit lista sa o mai corecteze, sa mai revina asupra ei dupa ce a afisat-o? Banii incasati pe o intretinere eronat calculata raman asa, locatarul va ramane pagubit.
@neagu laura,
Pentru ca aveti o problema si cu presedintele, cu incadrarea acestuia pe baza unui CIM, amintesc aici ca si verificarea legalitatii contractelor este in sarcina cenzorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de afisare, scadenta, intocmire a listei de intretinere stelu2015 stelu2015 Luna trecuta pe fisa de intretinere s-a scris sub lista : data intocmirii de 19 mai 2015. Acum doua luni pe fisa de intretinere afisata la data in data de 20 ... (vezi toată discuția)
Erori in evidenta asociatiei de proprietari ! nikole.d nikole.d Buna ziua, In urma unei sesizari legata de corectitudinea modului de calcul al cotelor de intretinere si a calculului penalitatilor facut la Serviciul ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern la asociatii de proprietari arhicoc arhicoc Conform Legii 230/2007: \"Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a ... (vezi toată discuția)