avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amator: Cum se face un interogatoriu pt a fi depus in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amator: Cum se face un interogatoriu pt a fi depus in instanta

Buna ziua,
Sunt un amator în procedurile unui proces. Oricum intr-o cauza nesemnificativa ma reprezint EU (nu am avocat) imi spuneti si mie principalele idei pt. a formula+redacta un Interogatoriu?

Ma intereseaza modul de a formula intrebarea si aranjarea in pagina (ca stil=tehnoredactare):
*) De exp. am obs. ca, intrebarile au formularea: "Este adevarat ca..."
de Exp: Este adevarat ca potrivit Legii XYZ art. trebuia sa fiti prezent la... ?"

Inteleg ca intrebarile se formuleaza astfel incit partea intimata sa raspundă cu "DA" sau cu "NU"

**) ca aranjare in pagina am obs ca intrebarile le scriu in stinga (pe o coloana) pentru ca in dreapta (pe o coloana) sa se noteze raspunsul.

Cam atît. :D Daca aveti 2-3 lamuriri/indicatii va rog sa-mi raspunde-ti.
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 14:18, 25 Martie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domule, nu are nicio importanta cum asezati in pagina intrebarile. Important este sa stiti ce intrebari sa puneti si cum sa le puneti, in asa fel incat sa dovediti ceea ce doriti. Este o chestiune de inteligenta nu de tehnica de redactare.

Succes!

ps- notati-va in sala, raspunsurile si verificati ce a consemnat grefiera, sa nu fie diferente de esenta intra raspunsurile notate.
Daca e vorba de inteligenta, atunci e bine =D>

Multumesc foarte mult
Este probabil partea din proces ce seamana cu procesele din filmele americane. importanta este tehnica de a alege intrebarile si a alege ordinea acestora. Cu inteligenta - puteti dovedi ce doriti. Daca e vb de interogarea unei persoane juridice, nu are acelasi efect, ptr ca raspunsurile sunt formulate in scris de catre aceasta.
Da. Bravo...ai sesizat (n-ai uitat aceasta situatie).
Vreau sa interoghez Comisia locala Funciara (a unei comune) ...parca are calitate procesuala pasiva, ma rog... si in scris imi vor raspunde (aproape sigur, banuiesc eu dupa ce m-ai relevat aspectul cu pers. juridica).
Merci =D>

PS: Pana acum:
*) Intimata a depus doar cateva acte si nu s-a prezentat
*) in a 2-a infatisare am depus inscrisurile (actele) si-au fost rimise la Comis. locala; in urmatoarea infatisare vreau sa depun Interogatoriu
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
Balaurul, utilizator
Intrebarea e intrbare ca de aceea se numeste interogatoriuEa trebuie formulata clar si concis si mai ales sa vizeze un raspuns relevant pentru cauza.Nu abuzati de rabdarea instantei formuland prea multe intrebari.Cateva cu continut tintit.Cat priveste punerea in pagina constat ca sunteti lamurit.Succes!

Alte discuții în legătură

Interogatoriu Diamantul Diamantul Buna seara poate ma ajuta si pe mine cineva cu un model de interogatoriu pe civil.As vrea sa stiu cum se redacteaza cum sunt formulate intrebarile asezarea in ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul se comunica partii justice123 justice123 Doresc va rog sa stiu daca interogatoriul pe care-l scriu eu se comunica si partii adverse, care urmeaza a fi interogata in instanta, sau se comunica doar ... (vezi toată discuția)
Proba cu interogatoriul flori9 flori9 Va rog sa-mi spuneti cat de importanta este proba cu interogatoriul paratului intr-un proces? Este bine sa se ceara si de catre parat interogarea ... (vezi toată discuția)