avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordonanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordonanta

Buna ziua

Am primit de curand o amenda pentru : art.20 C.p, rap.la art.215 al.1,2,3 C.p / art.290 C.p , art.290 C.p , art.26 C.p rap.la art.291 C.p si art.26 C.p rap. la art.215 al.1,2,3 C.p toate cu aplic. art 33 lit.a ( hotarare luata de dl.Procuror )
Eu stiu ca am fost invinuit in doua dosare 1.tentativa( al meu ) , 2.complice ( in dosarul altcuiva fara nici o legatura cu tentativa ), ACESTE ARTICOLE CUPRIN AMBELE DOSARE ? pe EXTRASUL de la financiar este trecut doar un numar de dosar ( faptele au fost comise in acelasi moment aceiasi data ) Va rog din suflet sa-mi interpretati aceste articole cat mai pe intelesul unui om de rand .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:31, 27 Martie 2011
Tentativa la inselaciune in forma simpla si agravanta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la uz de fals, toate acestea indeplinind conditiile unui concurs real de infractiuni.Din acest motiv exista doar un nr. de dosar, fiindca au fost reunite cauzele si s-au cercetat impreuna.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Chiar daca ati fost cercetat in doua dosare, acestea se pot conexa in cursul urmaririi penale si pentru ca in cazul de fata a fost vorba de fapte concurente , procurorul a dispus o solutie pe un nr. unic de dosar.
Aveti astfe o amenda aplicata pentru:
-tentativa la infractiunea de inselaciune pe al.1, 2 si 3 c.pen. si la cea de fals in inscrisuri sub semnatura privata
-fals in inscrisuri sub semnatura privata,
-complicitate la infractiunea de uz de fals,
-complicitate la infractiunea de inselaciune pe al. 1,2,3 c.pen,
cu aplicarea art.33 c.pen- concursul de infractiuni.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri , asta inseamna ca s-a terminat ? ma voi duce sa depun dovada ca am platit amenda si nu stiam ce sa fac sa intreb acolo , am voie ,oare imi poate arata alb pe negru ? :( de aceia m-am gandit sa cer un sfat si o lamurire aici , pt ca am trait un cosmar nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu pentru ca am fost 2 minut prost , dar asta este degeaba regret din suflet degeaba explic eu ca nu am avut intentii rele - legea e lege, si sa dea dumnezeu sa se fi terminat
Inca o intrebare : amenda administrativa v-a aparea in cazier ? as-i putea de exemplu sa fac o facultate la DREPT sau sa lucrez in domeniu
Povestea se poate incheia aici sau nu, dat fiind faptul ca partea/partile vatamate care banuiesc ca s-au constituit si parti civile au la indemana posibilitatea sa uzeze in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei procurorului de procedura prevazuta de art 278 c.proc.pen. , respectiv art 278 indice 1 c.proc.pen., plangere la procurorul ierarhic superior si apoi la instanta.
Daca solutia procurorului va fi mentinuta si deci situatia in latura penala va ramane la nivelul sanctiunii aplicate, in latura civila partea/partile vatamate se pot indrepta impotriva dvs. ulterior pe calea unei actiuni civile pentru recuperarea prejudiciului creat, vinovatia dvs.fiind stabilita chiar daca a fost aplicata o amenda administrativa.
Amenda administrativa nu va fi trecuta in cazierul judiciar.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Fals sau uz de fals maiami maiami care incadrare este mai grea , fals in inscrisuri sau uz de fals. (vezi toată discuția)
Incadrarea faptelor Nina1 Nina1 Buna ziua Ce implica art. 289, 290 raportat la art. 26 si art 291 cp? Care este pedeapsa ce se aplica pentru aceste incadrari? Cu stima (vezi toată discuția)