avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendarea unui proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendarea unui proces

Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebare:
-am fost implicat intr-un proces, ca parat, acum aproape 3 ani. anul trecut, mai precis pe 29 martie procesul a fost suspendat cu decizia: "în baza art 242 alin 1 pct 1 din CPC suspenda judecata cauzei. cu recurs pe durata suspendarii".
Am inteles ca dupa 1 an de zile, procesul se inchide automat, daca una din parti nu a facut recurs.
Pana astazi, 25.03 nu a facut nimeni recurs,si in proportie de 99% nu va mai face nimeni recurs ( respectiv reclamantul). Am vazutca pana acum, dosarul nu a fost pus pe rol pt o sedinta de judecata. Care va fi procedura:
-dupa data de 29 martie, cand se implineste un an de la suspendare, procesul se va inchide automat iar dosarul va fi pus pe rol intr-o noua sedinta de judecata? Voi fi anuntat de catre tribunal despre acest fapt?
-trebuie sa intreprind ceva pt a inchide acest dosar dupa expirarea termenului de 1 ande la suspendare? In acest caz ( daca nu se inchide automat, si trebuie inchis de una dintre parti) trebuie platit ceva?............pt ca, reclamantul nu a platit taxa de timbru pt acest proces!!
Va multumesc anticipat pt lamuriri
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 10:01, 25 Martie 2011
Daca dosaul a ramas in nelucrare timp de un an .. instanta din oficiu va proceda la PERIMARE, dupa implinirea termenului de un an. . Nu trebuie sa faceti nimic.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters122901, utilizator
Se va acorda un nou termen, termen pentru constatarea perimarii. Veti fi citat, dar nu este necesar sa mergeti. Dupa acest termen se va da o hotarare de constatare ca perimata a cererii de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea unui proces civil neluchiru neluchiru Sotia a fost data in judecata pt o speta de o ruda. Acest proces a ramas la stadiul de apel din cauza neprezentarii in repetate randuri a reclamantei. ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat neluchiru neluchiru Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: -am fost implicat intr-un proces, ca parat, acum aproape 3 ani. anul trecut, mai precis pe 29 martie procesul a fost ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si perimarea judecatii ioanaviviana ioanaviviana Poate par prea indrazneata, dar am sa fac totusi o intrebare. Ma poate ajuta cineva cu materiale despre acest subiect? Multumesc frumos. Dar, in primul ... (vezi toată discuția)