avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendarea unui proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendarea unui proces civil

Sotia a fost data in judecata pt o speta de o ruda. Acest proces a ramas la stadiul de apel din cauza neprezentarii in repetate randuri a reclamantei. Completul de judecata a dat urmatorul verdict: "în baza art 242 alin 1 pct 1 din CPC suspenda judecata cauzei. cu recurs pe durata suspendarii."
Intrebare:
Suspendarea a fost data in data de 29.03.2010. Din cate am aflat aceasta este valabilea un an. Cum se procedeaza mai departe pt inchiderea procesului:
-se inchide din oficiu la data de 28.03.2011 intr-una din sedintele completului de judecata sau trebuie facuta o cerere sau altceva de catre sotie? Daca nu se intreprinde nimic, ce se intampla cu aceasta cauza: ramane in suspendare pe veci sau la un moment se inchide din oficiu? Mai trebuie platit ceva de catre sotie ( parata in acest dosar?)
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:13, 13 Ianuarie 2011
cererea de chemare in judecata se perima de drept daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an
instanta de judecata din oficiu va repune cauza pe rol dupa un an de la suspendarea dosarului pt constatarea perimarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea unui proces neluchiru neluchiru Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebare: -am fost implicat intr-un proces, ca parat, acum aproape 3 ani. anul trecut, mai precis pe 29 martie procesul a fost ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a unei cauze suspendate OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza pe 242/2 cpc, pot face cerere de repunere pe rol??? si ce motive as putea invoca?? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva suspendare proces civil teisoara teisoara În temeiul art. 242 alin. 1 N.C.P.C. suspendă judecarea cauzei având ca obiect „pretenţii”, ..... acest lucru s-a produs in ... (vezi toată discuția)