Societatea la care sunt administrator are incheiat un contract de leasing nr.31331/20.04.2006 cu BCR Leasing si asigurare casco nr polita 0655406 cu BCR Asigurari.In data de 15.02.2011 mașina Kia Sorento cu nr de inmatriculare B 22 LZI a suferit o avarie in trafic drept pentru care a fost intocmit un dosar de daune nr AVA/SB/100049/11/17.02.2011.
Si de aici incepe un adevarat calvar in care noi suntem bataia de joc a celor de la asigurari si leasing impreună.De atunci si pâna acum nu am primit nici un răspuns oficial de la proprietar si nici de la asigurator. După multe insistențe telefonice(noi fiind din Hunedoara) am fost informați telefonic ca dosarul se respinge la plata deoarece nu am plătit rata nr 10 a politei Casco.Mentionez că in momentul in care am fost să platim rata ni s-a comunicat ca aceasta a fost platită de către BCR Leasing în calitate de proprietari si că urmează să ne fie facturată ulterior.Ca urmare am plătit rata cu nr.11si următoarea...Menționez că in cursul derulării contractului a mai existat cel puțin o situatie in care rata Casco a fost plătită de către proprietar și ne-a fost facturată ulterior, (factura nr 2383153/03.05.2010). De la eveniment au trecut aproximativ 40 de zile și nu am primit nici un răspuns oficial . Ce să fac.?
In cazul asta formulati o reclamatie la CSA.
CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este autoritatea administrativa autonoma de specialitate, cu personalitate juridica, al carei scop principal este apararea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitatii activitatii de asigurare in Romania.
Nu inteleg de ce pana la rata 9 ati achitat dvs. ca utilizator iar rata 10 a trecuit sa o achite societatea de leasing!!!E bine stiut ca asiguratorul in cazul unei rate neachitate poate refuza plata daunelor. Analizati cu atentie contractul de leasing si vedeti in sarcina cui era obligatia platii primelor de asigurare
Cred ca preluarea ratelor de catre firma de leasing s-a facut ca urmare a faptului ca firma dv nu a platit la termen rata de la asigurare. Vedeti in contractul de leasing ce prevede la acest aspect sau mergeti la firma de leasing si lamuriti-va care este problema.
Rata nr. 10 a fost achitata de ei deoarece noi am intarziat cu plata. Dar cei de la leasing trebuiau sa plateasca in calitate de preoprietari , ca sa nu mai vorbim de protocolul incheiat intre ei si asigurari. Era foarte simplu sa o plateasca si sa ne-o factureze avand in vedere ca mai aveam de platit la acea data 25000 lei.Despre contract de leasing si contract de asigurari nici nu poate fii vorba sa le primim ci doar vorbe..Si inca ceva , de ce ni s-a spus sa platim rata urmatoare pentru ca cea anterioara a fost platita de leasing. ? Noi stiind ca ne-am mai confruntat cu o situatie asemanatoare acum un an , nici nu ne-am facut probleme si asteptam factura cu rata casco .
Probleme leasing auto
pyerr79
Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank.
Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)