avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Care este diferenta intre o persoana fizica ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Care este diferenta intre o persoana fizica independenta si o persoana fizica autorizata?

Daca o persoana este angajata cu contract de munca nedeterminat, durata normala de lucru, asigurat fiind la cas,cass, somaj si platitor impozit pe salariu iar in timpul liber doreste sa presteze o activitate suplimentara de exemplu :"interpret la nunti, botezuri etc", care ar fi varianta legala de inregistrare: PFI sau PFA, astfel incat cuantumul legal de taxe sa fie cat mai mic.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 11:38, 25 Martie 2011
PFI nu exista, va puteti autoriza ca PFA sau Intreprindere Individuala (II); principala diferenta intre cele 2 forme de organizare este faptul ca II poate angaja personal iar PFA nu poate angaja personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitari pfa -pfi managerul managerul 1.Care sunt diferentele clare intre - PFA (autorizata) si PFI (individuala). 2.Fiind cadru medical pe prag de pensionare, doresc continuarea contractului cu ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa sau ii? Cecilia Popa Cecilia Popa As vrea sa ma fac PFA sau sa infiintez o asociatie familiala, numai ca nu stiu care este diferenta intre ele. As vrea sa stiu in principiu avantajele si ... (vezi toată discuția)
Angajare minor 16 ani LauraSE LauraSE Buna ziua, As dori sa angajez un adolescent 16 ani ca si formator muzica part-time (16 ore/luna), care sa predea percutie. Care este varianta de contract cea ... (vezi toată discuția)