avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Poate cineva sa-mi explice ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Poate cineva sa-mi explice ?

O firma care detine o suprafata de retail 1000mp open space

Eu am ales o suprafata de 150 mp

in suprafata aceea care am ales-o eu se afla 6 stalpi si cativa pereti de beton

Ei au tras un zid despartitor pentru suprafata mea dar au incadrat si acei stalpi in masuratoare,mai exact ei au masurat suprafata construita nu utila

Este normal ?

Eu acum am cu 20 mp mai putini

Dar vor sa le platesc chiria la 150 mp

ce fac Iarna cand va veni caldura cum o sa platesc la suprafata utila sau suprafata construita.
deoarece spatiul se afla la parter unui bloc .

Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 11:52, 25 Martie 2011
Va trebui sa cititi cu atentie contractul incheiat cu acea firma pentru ca un contract este legea partilor. Daca nu se precizieaza expres ca suprafata este de 150 mp utili atunci eu consider ca este vorba de metri patrati construiti.
Intr-adevar. Conteaza ce scrie in contractul de incheiriere, daca s-a specificat daca este vorba de mp construiti sau utili. In cazul in care nu se specifica, discutati cu locatorul acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere TudorBogdan TudorBogdan codul civil prevede ca ,un spatiu comercial se inchiriaza la suprafata utila,sau la suprafata construita Am semnat urmatorul contract : in contract ... (vezi toată discuția)
Suprafata desfasurata si construita la sol cyan cyan 1. Suprafata construita desfasurata este supraf. utila plus cota indiviza sau supraf. totala plus cota indiviza? 2. Care este suprafata construita la ... (vezi toată discuția)
Imobil suprafata mai mare realitate decat in acte sosobi sosobi Buna ziua.Doresc sa cumpar un garaj aflat la parterul unui bloc(construit inainte de revolutie) de locuinte pentru a desfasura o mica ... (vezi toată discuția)