avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu de maternitate-drepturile angajatorului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu de maternitate-drepturile angajatorului

buna ziua
am angajat o persoana insarcinata fara sa ma informeze despre situatia ei.
ce drepturi si obligatii am ca angajator in aceasta situatie??
Cel mai recent răspuns: mikitud , utilizator 20:47, 26 Martie 2011
Despre ce situatie nu v-a informat si cand?
Ptr ca starea de graviditate nu era un impediment la angajare. Va poate instiinta in scris ca este insarcinata dupa incheierea contractului de munca si sunteti obligati sa-i evaluati locul de munca conform oug 96/2003 si a normelor de aplicare ale acesti ordonante.
Citez
ORDONANTA DE URGENTA nr. 96 din 20 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca
În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligatia prevazuta la alin. (1) si nu informeaza în scris angajatorul despre starea lor, acesta este eonerat de obligatiile sale prevazute în prezenta ordonanta de urgenta.
nu am primit nici o instiintare,am aflat in momentul cand i s-a facut rau si a trebuit sa paraseasca locul de munca ca sa ajunga la spital.Din cele intamplate inteleg ca sarcina este inaintata.Mai are vreun drept in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata gravida - femeie de serviciu rrramor rrramor Va rog sa imi spuneti daca exista prevederi speciale pentru salariatele gravide care sunt incadrate ca \"femeie de serviciu\". Salariata noastra nu a adus nici ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal valcris valcris Buna ziua. Daca o angajata este insarcinata in 7 saptamani, poate sa intre in concediu de risc maternal chiar daca inca nu a anuntat angajatorul in scris ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei gravide qeruta qeruta Buna seara Sunt angajata de la 1 aprilie iar patronii au bagat actele pe 21 aprilie.In luna mai am aflat ca sunt insarcinata.Eu am cerut din motive personale ... (vezi toată discuția)