avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor fara pasaport in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor fara pasaport in strainatate

Va rog sa-mi raspundeti la situatia descrisa .
Minorului de 4 ani se afla in cu mama in in strainatate si i s-a expirat viza atit in pasaportul meu cit si in pasaportul mamei si nu are nici pasaport individual .
In prezent minorul se gaseste in strainatate U.E fara pasaport indocumentat .
Nu cunosc unde se ascunde mama cu minorul in strainatate si aceasta refuza orice colaborare si detaliu unde locuieste copilul iar mama nu doreste sa vina-n tara sa-i faca pasaport minorului !!!

Am o Hot. judecatoreasca data in strainatate de circa un an ce obliga pe mama sa-mi faca cunoscut toate aspectele vieti copilului etc ce nu-i da curs de si am cerut executarea . Nu avem inca o hotarire definitiva de divort cu incredintare minor . Mama se exprima prin avocat ca ar dori sa ma oblige sai dau aprobarea de a trece copilul in pasaportul la consulatul din Spania . Eu nu as dori sa merg in Spania sa-i dau inputernicire la Consulatul Roman sau sa-i fac inputernicire in tara deoarece nu cunosc unde-i minorul .Cum sa inputernicesc inca odata sederea in strainatate a minorului si trecerea in pasaportul mamei cind nici nu cunosc unde se gaseste.!!:-/
Acum 4 ani prin mita si fals a fost trecut copilul la mama dar n-am mai reclamat decit prin adresa la Consulat fara sa-mi dea raspuns In justitie acum nu mai are rost sa reclam cum s-a`procedat faptu-i consumat .

Cum bine stiti parintii au obligatia de a trece copilul in pasaport ,Fara hot.judecatoreasca de divort custodie trebuie aprobarea al ambilor parinti sa-i faca sau sa-l treaca-n pasaportul lor .

Intrebarea mea este urmatoare :

Ce sa fac in asemenea situatie ,legal cui sa ma adresez ce sa cer ca sa pot aduce mama in tara cu minorul sa-i facem pasaport ???
Eu daca nu sunt in strainatate am obligatia sa-i dau aprobarea mamei ??

Ce solutie credeti ca am in situatia mea ??
Va tare multumesc

--------------------------------------------------------------------------------
Am observat că aceeaşi întrebare a fost pusă şi pe alt topic unde aţi primit multe răspunsuri.
www.avocatnet.ro/content/for...
Nu aţi fost mulţumit de acestea? De ce aţi considerat necesar să puneţi aceeaşi problemă pe un alt topic?
Am lecturat sumar răspunsurile primite pe acel topic şi vă recomand şi eu să apelaţi la televiziuni, pentru că în cazurile în care se implică media, rezolvarea cazurilor este foarte rapidă şi soluţiile se găsesc imediat. Oare de ce?;)
Precizari privind postarea pe topic "minor fara pasaport in strainatate "

Am rugat si rog in continuare prin bunavointa domnilor juristi sa primesc un raspuns la intrebarile postate .
In funnctie de raspunsurile primite referitor la intrebarile mele de sus sa pot determina ,solutiona ,situatia mea ce legea ma obliga sa nu las copilul fara acte . Sunt depasit de situatie deoarece nu cunosc unde se afla copilul si ma lovesc de refuzul mamei de a veni in tara sa faca pasaport copilului .Consulatul din Madrid si serviciu pasapoarte din tara spun ca sunt abilitate sa faca pasaport in conditiile legi si nu raspund problemei ce ma confrunt .Cum sa solutionez problema mea data ,ce inplica masuri de obligare legale ce nu le cunosc de aceia caut solutii legale opiniile si raspunsurile dumneavoastra ce cunosc legea in cazul meu .
Doresc sa cunosc care este cadru legal ce-mi corespunde de solutionarea cazului meu macar orientativ .

Doresc sa cunosc daca se poate ce prevede legea in aceasta situatie cind minorul se gaseste pe teritoriul altei tari cu viza expirata in pasaportul parintiilor mai exact fara pasaport in afara legii ..iar eu sunt in tara
Desigur ca situatia descrisa nu este usoar de rezolvat dar eu nu stiu daca sa ma adresez justitiei printr-un avocat sau nu e cazul !!!!
Nu stiu ce spune legea in acest caz deoarece nu gasesc sau nu stiu eu unde unde sa mai caut ..in legea pasapoartelor .
Am primit unele comentarii pe acest said dar partial cum ar fi sa ma adresez presei de aceia am revenit pentru a readuce in discutie cazul si opiniilor dumneavoastra
Interventia presei desigur cum au opinat domnii juristi este o alternativa de a determina institutiile de a da atentie de a solutiona cazul ivit dar aceasta nu este un cadru legal adecvat stimata avocata .:O
Mentionez ca sunt multumit de raspunsurile competente in discutiile juritice pe acest said legat de situatiile colaterala privind alte aspecte la cazul general al meu si ma bucur si apreciez mult ca existati .
.Tin sa multumesc opiniilor profesionale a donilor juristi .
In cer scuze ca am revenit si va rog sa tineti seama ca nu sunt jurist si cer in continuare opinia dumneavoastra pe forum ,opinii ce m-ar determina sa gasesc o solutie cea mai adecvata ce ar putea duce la solutionarea cazului meu deoarece inca nu stiu concret cadru legal ce-mi corespunde in situatia descrisa privind solutionarea pasaportului pt. minor.
Va multumesc !!
Domnule, draga, nu va puteti forma o opinie legala in baza unor discutii pe un forum, fie el si cu profil juridic.

Daca astfel doriti sa actionati, mai bine stati linistit, caci slabe sanse.
Referitor la justitie, mereu e bine sa aveti un avocat cu dv., asa cum un inginer constrctor e necesar pentru ridicarea unei case.
Cazul descris nu are nicio legatura cu legea pasapoartelor si oricum, in Romania, pentru lipsa documente de identitate legale, se aplica numai o amenda administrativa. Asa incat, mare gravitate nu e!.
In plus, legea romana ii sanctioneaza numai pe cei de pe teritoriul Romaniei, nu si din Spania sau Argentina. Deci, nici de amenda nu e!
Avand in vedere ca minorul se afla pe teriotoriul Spaniei, evident ca se aplica legea locala spaniola cu privire la persoane fara documente.
Asa incat, luati avocat spaniol si adresati-va acolo.

Normal ca ati primit numai sfaturi partiale pe sait, nu avem cum sa dam sfaturi totale, exhaustive. E ca si cum m-as plange eu ca userii dau numai informatii insuficiente... De aceea si sfaturile sunt insuficiente... Dar cred ca e tot ce se poate face pe un sait.

Stimata avocata e obligata sa dea consultatii strict juridice numai in consultatiile care se desfasoara conform legii avocatului, cu un contract incheiat si tot... Aici poate da orice fel de sfaturi, gasim si opinii psihologice, analize ale situatiilor de fapt in cele mai ciudate sau din cele mai interesante puncte de vedere. Pentru ca e, totusi, un forum.

Nu vad in ce masura va ajuta pe dv. ca minorul are au ba pasaport, in fapt consider ca urmariti altceva. Nu spun ca nu e bine, dar e esential scopul unui demers juridic pentru ca avocatul sa determine care e calea care poate atinge cel mai usor si rapid acel scop.
Fara aceste informatii, drumurile ar putea fi alese gresit.
De aceea, mai bine mergeti la avocat. Si daca scopul dv. e revenirea copilului in tara, mai bine mergeti si la un avocat roman pentru o consultatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire - pasaport pentru bebelus rodi ili rodi ili buna lcuiesc in wiena.am un copil nou nascut.vreau sa-i fac o inputernicre sotului meu pentru a putea merge in romania fara mine sa-i faca pasaport ... (vezi toată discuția)
Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)