avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire - pasaport pentru bebelus
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire - pasaport pentru bebelus

buna lcuiesc in wiena.am un copil nou nascut.vreau sa-i fac o inputernicre sotului meu pentru a putea merge in romania fara mine sa-i faca pasaport micutului.la consulatul romaniei am fost refuati deoarece ni sa spus ca in tara nu se mai fac pasapoarte fara sa fie si copilul ,noi am rugat pe cineva sa intrebe la politia din deva de unde avem domiciliu si i sa spus ca se poate cu inputernicire de la mine si cu toate actele.intrebarea mea este trebuie inputernicirea sa fie si apostilata sau se poate fara,deoarece eu nu cunosc aici un notar roman doar austrieci si nustiu daca ei stiu despre asta.va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:23, 11 Mai 2010
apostilarea se face in Romania
E adevarat ca in RO nu se mai elibereaza pasapoarte decat cand titularul este prezent, dar il puteti face prin consulat...

Il puteti face prin consulat daca si numai daca certificatul de nastere al copilului este inregistrat in RO - daca nu e inregistrat in RO trebuie sa faceti demersurile pentru inregistrare si apoi urmeaza pasaportul (pe care il puteti face prin consulat). Pentru inregistrarea certificatului de nastere nu trebuie sa fie prezent copilul.
Dar daca la politie v-au spus ca se poate face pasaportul in RO (ceea ce ar fi normal, copilul fiind bebelus si chiar prezent ar fi ca si... absent)...

Orice procura pe care doriti sa o faceti sotului poate fi facuta la consulat - in fatza consulului altfel spus (se plateste o taxa, evident).
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere si pașaport românesc in regim de urgentă cu certificat de naștere mb Neonila Neonila Va rog mult sa ma ajutați! Avem nevoie urgentă de pașaport românesc pentru fiul nostru. La moment in posesie avem doar certificat de naștere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - familie cu acte expirate, plecare din turcia în românia Bratu Florentin Sorin Bratu Florentin Sorin Am si eu o intrebare si sper sa ma ajutati , eu sunt in Turcia cu fata si barbatul meu , eu am nascut aici o fetita acum are 1 an si 5 luni , si nu am plecat ... (vezi toată discuția)
Cetatenia bebelusilor nascuti in germania din parinti romani Ecobici Ecobici Suntem de 3 Ani si 8 luni in Germania iar de 2 Ani si. 2 luni avem drept de muncä pe durata nedeterminata. Pe 1 Apr a venit pe lume fetita noastra iar peste 2 ... (vezi toată discuția)