avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua ! - familie cu acte expirate, plecare din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua ! - familie cu acte expirate, plecare din Turcia în România

Am si eu o intrebare si sper sa ma ajutati , eu sunt in Turcia cu fata si barbatul meu , eu am nascut aici o fetita acum are 1 an si 5 luni , si nu am plecat de aici numai avem pașapoartele valabile si sunt si expirate , si acum vrem sa plecam acasa , putem sa plecam acasa cu paasapoartele asa fara sa facem niciun act la consulat ? am fost la consulat si ne-a spus ca nu este vina lor ca am stat noi pana sa ne expire pașapoartele nici fata mea nu are pasaport si certificat de nastere , am doar actele de la spital atât . va rog sa ne ajutati si sa ajungem cu bine acasa , va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Melissao , utilizator 21:22, 2 August 2023
Buna ziua,

Mergeti la consulat si cereti titluri de calatorie pentru toti 3. Nu puteti calatori cu pasapoartele expirate iar pentru copil aveti nevoie de un document cu poza.
Aveti detalii despre ce va trebuie la consulat aici:
[ link extern ]

Inainte de a pleca din Turcia apostilati certificatul de naștere turcesc al fetiței cu apostila de la Haga, nu știu ce institutie aplică apostila in Turcia... la noi se face la prefectura. Aveti nevoie de apostila pe certificat ca sa-l puteți transcrie la Starea civila de la locul dvs. de domiciliu.
Dupa ce obtineti certificatul romanesc ii puteti face pasaport fetitei.
Buna seara ! Sunt in aceeași situație .. cum ați reușit sa rezolvati ca sunt blocată aici cu copilul si nu știu cum sa ajung in România

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)