avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de naștere si pașaport românesc in regim ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de naștere si pașaport românesc in regim de urgentă cu certificat de naștere MB

Va rog mult sa ma ajutați!

Avem nevoie urgentă de pașaport românesc pentru fiul nostru.
La moment in posesie avem doar certificat de naștere eliberat de autoritățile britanice si apostilat.

Ni s-a comunicat că putem călători in România cu Titlu de Călătorie unde urmează sa înregistrăm nasterea si sa aplicam pentru pașaport.

Întrebarea mai bine spus întrebările sunt :
1) Putem perfecta aceste acte ( certificat de naștere si pașaport ) in 24 ore?
2) poate doar tatăl (român) să depună cerere si ridice aceste acte, fără prezența minorului?
3) ce acte sunt necesare?
4) este nevoie de programare in prealabil? Dacă da se poate face online sau telefon si cum ( adresa email, număr telefon)?
5) Ce taxă trebuie plătită?

Am încercat să aflu răspuns la aceste întrebări insa #-o #-o
Va Multumesc anticipat si taaaaaaare sper sa fie cineva care sa poată sa ne ajute.
Cel mai recent răspuns: Neonila , utilizator 20:32, 6 Ianuarie 2016
1. Nu, este imposibil.
Ca sa obtineti pasaport pe loc ar fi trebuit sa aveti certificatul de nastere romanesc - il puteati inscrie la consulat iar in tara puteati sa-i faceti pasaport temporar, valabil 1 an.

2. Pentru certificat da insa dureaza pana la 30 de zile sa-l obtineti.
Pentru pasaport nu pentru ca trebuie atat o declarație de acord a mamei pentru depunere + ridicare pasaport, autentificata de notar sau data la consulatul nostru, cat si prezenta copilului pentru poza.

La restul n-are rost sa mai scriu :)
Ziceti ce vreti sa faceti si apoi va spunem variantele.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
Ares-3, moderator
1. Nu. Termenul este de 30 de zile. Sunt primarii care au o taxa de urgenta dar si in acest caz veti sta undeva la 7 zile. De ce nu incercati la ambasada sa solicitati inscrierea certificatului?
2. Sa depuna si sa ridice certificatul de nastere DA. Aveti grija ca certificatul sa fie apostilat cu apostila de la Haga. Unii cred ca au apostila dar de fapt au cu totul alte feluri de stampile de aceea va spun.Pentru pasaport este necesar acordul dvs.
3.Aveti nevoie de certificatul original apostilat, de traducerea acestuia pe care o veti face in Romania la un traducator autorizat dupa care o veti legaliza la un notar roman, certificatele de nastere ale dvs. si al sotului/partenerului, de certif.de casatorie-daca sunteti casatoriti si de ambele buletine. Este bine sa -i dati sotului actele in original, iar dumnealui va face copii xerox aici in tara.
4. Nu este necesara o programare.
5.Sa aveti ceva banuti intrucat amenda este de 100-200 lei daca de la nasterea copilului au trecut mai mult de 6 luni, iar taxele de urgenta variaza de la o primarie si directie la alta undeva in jur de 200 lei, taxa de timbru 2 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Va multumesc pentru raspuns !! :vishenka:

Speram ca exista modalitate rapida (24 ore) de a inregistra nasterea copilului in baza certificatului de nastere strain (apostilat cu apostila de la Haga) si de a obtine pasaport tot in acelasi timp.

Am discutat cu ambasada Ro in MB, aici mi s-a comunicat acelasi termen de 30 de zile.

Avem nevoie sa calatorim pe 5 Februarie cu minorul in Bulgaria. Am inceput acest proces de obtinere a pasaportului atat de tarziu deoarece am asteptat aproape 4 ani sa ni se restituie pasapoartele (parintilor) de catre autoritaile britanice.

Am fost malinformati acum 3 luni de o ruta mai "rapida" de a obtine pasaport pentru minor unde am trimis pasapoartele noastre impreuna cu certificatul copilului, etc. Am reusit sa restituim pasapoartele din acea ruta "rapida" abia saptamana asta.

Acum avem nevoie sa calatorim dupa cum am spus mai sus. Ambasada ne-a sfatuit sa procuram Titlu de Calatorie in baza certificatului englez, acest titlu de calatorie ne va permite intrarea pe teritoriu român.

Speranta era sã obtinem pasaport tromanesc in romania in regim de urgenta ca sa putem calatori mai departe si reveni in MB.

A doua optiune e sa nu mai calatorim de loc si sa nu fim prezenti la reuniunea de familie care probabil nu va mai avea loc niciodatã in acelasi format (batrani care nu si-au vazut nepotii in realitate). In acesti 4 ani am lipsit de la evenimente de familie de nerepetat (nunti, botezuri, inmormantari).

Va multumesc enorm pentru ajutor iar daca ve-ti gasi cumva vr-o noua modalitate va voi fi recunoscagtoare.

:flowersblue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Pasaportul copilului obligatoriu? va rog este urgent! anya_anna anya_anna sapt viitoare vin cu bebelusa mea de 4 luni in tara pt o luna. am sa calatoresc doar eu cu ea...iubitul meu munceste si nu poate venii...el este maltez ... ce ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)