avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minori

am divortat si am o fetita care ia fost incredintata sotului eu locuiesc in italia si vreau sa deschid actiune pt dreptul de vizita as dori sa stiu daca el nu doreste sa mi dea fata in afara tarii se poate sa se impotriveasca la tribunal si ce sanse as avea de castig
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 12:59, 25 Martie 2011
demonstrand unde aveti domiciliul in italia, veti cere in mod expres ca de exemplu 2saptamani in vacanta de vara si/sau 1 saptamana in vacanta de iarna sa vi se dea voie sa luati fetita in italia
Nu prea sunt sanse, Trebuiesc niste acorduri ale sotului, O procura speciala autentificata, si ce se prevede in procura respectiva trebuie sa respectati, ,,, ca altfel va da in urmarire generala si va poate acuza de repire de minori...
Eu va sfatui; astfel introduceti o actiune in instanta pentru vizita minori aici in tara, si cand veniti, va exercitati drepturile de legatura cu minora.
Nu va dau prea multe sanse ca instanta va admite sa luati minora cu D-voastra, Deci; limitativa pentru un program aici in tara.. ca sa puteti avea legatura cu fetita..
Eu va doresc succes,,:((
Avokitten a scris:

demonstrand unde aveti domiciliul in italia, veti cere in mod expres ca de exemplu 2saptamani in vacanta de vara si/sau 1 saptamana in vacanta de iarna sa vi se dea voie sa luati fetita in italia
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Dna avocat eu cunosc un caz in localitatea X unde locuiesc eu se judeca tat pentru o fetita ca este incredintata tatalui, bineinteles are si un baitel care peste un an este major. Cazul se judeca din martie 2008.
Nuci o instanta nu isi va aroga dreptul sa admita fara acordul celuilalt parinte plecarea minorului in alta tara cu parintele care nu are custodia copilului.
De ce ? ca in cazul cand parintele carui i s-a admis o astfel de cerere, dispare in lumea larga si nu mai este de gasit ca (Elodia), raspunde judecatorul fata de parintele care s-a opus.
Deci; nu trebuie sa dam utilizatorilor raspunsuri imprevizibile, Totodata va rog sa nu va suparati pe mine ca am facut remarcile de mai sus..:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord cu copil minor florentanecsoi florentanecsoi Sunt in divort de comun acord cu sotul,in care am cerut incredintarea minorei mamei spre crestere si educare,stabilirea minorei la domicililu meu,exercitarea ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)