avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contrabanda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contrabanda

vanzarea de tigari provenite din contrabanda constituie infractiune prevazuta in codul fiscal , codul vamal sau alte acte normative?
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 10:32, 27 Martie 2011
Fapta este prevazuta la art. 270 alin. 3 din Codul vamal. Se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Este de observat faptul ca infractiunea se savarseste cu intentie. Faptuitorul trebuie sa fi cunoscut provenienta din contrabanda a marfii.
De altfel,faptuitoruil trebuie sa detina asupra sa spre vanzare,o cantitate destul de mare de tigari,pentru a se putea aplica prevederile articolului 270 cod vamal.

Daca asupra faptuitorului se gaseste o cantitate de cateva pachete,se va aplica legea 12/1990,privind comertul ilicit,se vor confisca tigarile si se va da o amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare tigari netimbrate Laurentiu2016 Laurentiu2016 Buna seara Am cumparat 8 cartoane de tigari netimbrate de la o persoana care vindea legume-fructe intr-o taraba din piata, pentru consumul propriu, eu ... (vezi toată discuția)
Contrabanda legea nr.86/2006 cristian_tax cristian_tax Va salut! Daca se poate,as avea nevoie de ceva lamuriri.Am avut o perchezitie domiciliara, unde mi-au fost gasite de catre organe 15 cartuse de tigari ... (vezi toată discuția)
Legea privind regimul vamal ovy ovy imi poate spune si mie cineva daca legea 141 din 1997 privind regimul vamal mai este in vigoare sau s-a modificat ? infractiunile privind regimul vamal de ce ... (vezi toată discuția)