avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sms-uri dubioase
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sms-uri dubioase

Buna ziua ! Am primit un sms de la o companie producatoare de bauturi carbogazoase, prin care sunt anuntata ca am casigat 5000 euro. Pentru a intra in posesia banilor trebuie sa suni la numarul care a expediat mesajul si sa dai codul de reancarcare al unei cartele de 20 euro. Bineinteles ca sms-ul este o excrocherie iar compania respectiva nu are nici o legatura cu acest mesaj. Persoane certate cu legea incearca sa pacaleasca oamenii dandu-se drept firme cunoscute sau posturi de radio. Sotul meu primise un sms de la un post de radio care il anunta ca a castigat o suma mare de bani si a sunat amuzat fiind de situatie si stiind ca este o facatura , fata care a raspuns la tel avea lectia foarte bine invatata si ne-a spus sa na grabim sa-i dam codul de reincarcare si sa nu mai spunem nimanui. Dupa cateva minute am sunat-o iar si am spus ca suntem de la politie si ne-a amenintat ca anunta ea politia daca o mai deranjam la acel numar de telefon.Ce putem face pentru a scapa de acesti hoti? Stiu ca sunt oameni creduli care le fac jocul bucurandu-se de un castig inexistent. Fara ajutor nu facem nimic pentru ca nu se pot urmari cartelele reincarcabile. Poate s-ar reusi cu o campanie de informare a populatiei despre acest fenomen.
Cel mai recent răspuns: veronica-t , utilizator 16:41, 28 Martie 2011
Pai tepele astea se dau de mai bine de 5 ani.
Stiti foarte bine ca nu se poate face nimic.
O campanie de informare a populatiei, probabil ca ar ajuta, desi de credulitate (ca sa nu folosesc alt termen), nu te vindeca nimeni.
Stiu ca este veche metoda de ,,tepuire'' , dar uitasem de ea pana acum ceva timp cand am primit acele sms-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culegere de escrocherii ContSters196669 ContSters196669 Urmaresc cu placere [b]Escrocherii adevarate[/b], un serial documentar pe Discovery Channel. Imaginatia escrocilor este uimitoare. As vrea sa impartasim in ... (vezi toată discuția)
Favorizarea fraudelor in telefonia mobila grobianu grobianu Pe scurt, am fost escrocat telefonic, prin metoda reancarcarii unui cont pre-pay, cu 100 euro de catre un individ care s-a dat drept angajat al ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)