Buna ziua ! Am primit un sms de la o companie producatoare de bauturi carbogazoase, prin care sunt anuntata ca am casigat 5000 euro. Pentru a intra in posesia banilor trebuie sa suni la numarul care a expediat mesajul si sa dai codul de reancarcare al unei cartele de 20 euro. Bineinteles ca sms-ul este o excrocherie iar compania respectiva nu are nici o legatura cu acest mesaj. Persoane certate cu legea incearca sa pacaleasca oamenii dandu-se drept firme cunoscute sau posturi de radio. Sotul meu primise un sms de la un post de radio care il anunta ca a castigat o suma mare de bani si a sunat amuzat fiind de situatie si stiind ca este o facatura , fata care a raspuns la tel avea lectia foarte bine invatata si ne-a spus sa na grabim sa-i dam codul de reincarcare si sa nu mai spunem nimanui. Dupa cateva minute am sunat-o iar si am spus ca suntem de la politie si ne-a amenintat ca anunta ea politia daca o mai deranjam la acel numar de telefon.Ce putem face pentru a scapa de acesti hoti? Stiu ca sunt oameni creduli care le fac jocul bucurandu-se de un castig inexistent. Fara ajutor nu facem nimic pentru ca nu se pot urmari cartelele reincarcabile. Poate s-ar reusi cu o campanie de informare a populatiei despre acest fenomen.
Pai tepele astea se dau de mai bine de 5 ani.
Stiti foarte bine ca nu se poate face nimic.
O campanie de informare a populatiei, probabil ca ar ajuta, desi de credulitate (ca sa nu folosesc alt termen), nu te vindeca nimeni.