avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anularea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anularea contractului de munca

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum se poate proceda in cazul in care administratorul unei asociatii de proprietari a fost angajat de catre o persona care nu mai are calitatea de reprezentantul legal al acesteia- conform legii 230/2007.
Membrii asociatiei de proprietari pot sa faca o sezisare la ITM prin care sa informeze situatia de fapt si sa solicite anularea contractului/ inregistrarii contractului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 25 Martie 2011
1. Cand a fost angajat ? ... de cand persoana respectiva nu mai are calitatea de reprezentant al asoc. de propr.?

2. ITM-ul nu poate anula c.i.m. , ci numai instanta de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Administratorul a fost angajat in data de 24 martie iar cel care i-a facut angajarea nu mai este presedinte din data de 17 martie. Membrii asociatiei nu sunt de acord cu angajarea respectivului administrator.
In conditiile acestea , numai in instanta se poate anula acel contract intrucat a fost semnat de o persoana care nu mai avea un asemenea drept.
Nu stiu daca am dreptate, dar parerea mea este ca acel contract este nul de drept, deoarece este un fals in acte. Acum se pot face multe nereguli, falsuri prin faptul ca nu ne mai prezentam cu contractul la ITM unde eram verificati.
Ar trebui sa fie dat in judecata fostul presedinte atat de catre asociatie pentru fals in acte, cat si de angajatul respectiv.

Aici este vorba si despre savarsirea unei infractiuni caracterizata prin doua actiuni distincte :folosirea fara drept a unei calitati si îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Președinte ilegal - asociația de proprietari djszabi djszabi Buna seara. Ce se poate întâmpla dacă la ADA s-a ales un președinte ilegal în sensul că domnul respectiv nu este membru al asociației de proprietari ... (vezi toată discuția)
Legalitatea convocării unei adunări generale extraordinare flory_mr flory_mr Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociației are obligația semnării contractelor cu terții care efectuează lucrări de reparații sau de service în condominiu ? ionica1980 ionica1980 [b]ÎNTREBARE:[/b] Cine se ocupă și cine încheie contractele de lucrări de reparaţii, întreținere, service, efectuate de terți prestatori în cadrul ... (vezi toată discuția)