avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constituire Parte civila in procesul penal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constituire Parte civila in procesul penal

Buna ziua,

Stimabili, am si eu o intrebare. Un amic al meu a facut o plangere la parchet pentru faptul ca am fost sechestrati pe nedrept si acuzati de furt de agentii security ai unui hypermarket. asi dori sa stiu daca eu care voi avea calitatea de martor, ma pot constitui parte civila in proces pentru a cere si eu daune morale.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicolae_bucur , utilizator 19:15, 7 Aprilie 2011
Nu puteti.

Parte civila poate fi doar cel care este si parte vatamata, adica subiect pasiv al infractiunii.
din relatarea dvs rezulta ca amandoi ati fost sechestrati insa doar amicul dvs a facut plangere. prin urmare daca dvs nu ati formulat plangere nu va puteti constitui parte civila in proces.
faceti si dvs plangere.
e cel mai simplu .
Va multumesc pentru raspunsurle date. Spre rusinea mea si eu am terminat dreptul cu 5 ani in urma..... dar in viata nu poti face ceia ce iti place

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tiberiu8mai tiberiu8mai Pot face plangere penala pentru incercare de acuzatii mincinoase la care am un martor ? Au trecut de atunci cca. 7 luni . (vezi toată discuția)
Lovire fara a necesita ingrijiri medicale qsef qsef As dori va rog frumos sami raspunda cineva daca am fost lovit fara a necesita ingrijiri medicale pot depune plingere penala sau sfatuitima ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)