avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate la banca

tatal meu care a decedat avea rata la o banca .el nu a girat cu nimic la acest impumut si as vrea sa stiu ce se intampla daca nu platim?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:36, 25 Martie 2011
mostenitorii defunctului vor fi executati silit. sunt anumite proceduri care trebuie implinite.
Nu ar fi indicat sa sistati platile ratelor de credit, pe motiv ca, titularul imprumutului a decedat. La dezbaterea succesiunii, fiecare mostenitor acceptant preia atat partea ce i se cuvine legal din activul mostenirii (bunuri mobile/imobile), cat si partea corespunzatoare din pasivul acesteia (datoriile ramase de la defunct). Asadar, daca nu doriti sa va fie executate silit bunurile ce le veti mosteni, dupa defunct, procedati la achitarea creditului pana la rambursarea integrala si nu mizati pe faptul ca, acel credit a fost unul de nevoi personale, negarantat. :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul de la banca dupa deces roberta_a roberta_a m-am casatorit acum 32 ani,am un baiat ,locuim in apartament de la cumparare,l-am achitat in rate din anul 1985,cum se proceda dupa revolutie,dar eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)