avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata de munca

As dori sa stiu si eu...daca in timp ce ma indrept spre locul de munca eu sant in timpul serviciului si unde este specificat in contractul colectiv de munca, ce articol.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 26 Martie 2011
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

Durata drumului de la serviciu si panala locul de munca nu este inclusa in timpul de munca.
În sensul prevederilor art. 5 lit. g) din Legea 319/2006, este considerat accident de munca, accidentul suferit în timpul deplasarii de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la locul de munca sau de la un loc de munca la altul, pentru îndeplinirea unei sarcini de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in primul rand la multi ani. pentru inceputul de an ... Achim2019 Achim2019 Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an vin si eu cu o problema legata dr pontaj. Lucrez la o societate in domeniul telecomunicatiilor. ... (vezi toată discuția)
Accident muncă Lidia Alexandru Lidia Alexandru Există o directivă UE prin care accidentul produs de la locul de muncă spre domiciliu sa nu mai fie încadrat la accident de muncă? (vezi toată discuția)
Accident de munca ??? Medu Medu Este adevarat ca orice accident care are loc pe traseul domiciliu-loc de munca si loc de munca-domiciliu este considerat accident de munca? (vezi toată discuția)