avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate neachitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate neachitate

Buna seara,
Am si eru o intrebare...in 2008 am facut 2 credite de nevoi personale (numai asa am putut), pt dezvoltarea propriei mele afacere care incet, incet nu a mai mers....am ramas dator undeva la 25000 lei la ambele banci namaiputand sa platesc ratele de la sfarsitul anului 2009. Mi-au venit tot felu' de somatii, am platit si 1000 lei pe luna la o banca pt a incerca sa reduc perioada, dar dupa aceea nu am mai platit deloc pana in prezent pt ca nu am mai putut si o suma mai mica decat cea integral datorata nu mi-a acceptat. Mentionez ca nu am nimic pe numele meu si momentan nici un loc de munca. Primind nenumarate somatii in ultima vreme, vreau sa stiu ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:42, 25 Martie 2011
in aceste conditii (neavand bunuri proprietate personala) creditorii nu prea au ce sa execute. insa pe viitor la orice fel de achizitie si la orice venit vor incerca sa recupereze suma. totusi termenul de prescriptie este de 3 ani de la data la care nu a-ti mai platit nimic. dupa 3 ani nu mai pot solicita sumele.
este important sa consultati graficele de rambursare a creditelor pe care nu le mai puteti achita. Dupa 3 ani de la data ultimei rate din scadentar intervine prescriptia extinctiva, caz in care datoria se prescrie. Pana atunci, banca va poate urmari orice bun proprietate personala (daca exista) sau poate cere infiintarea de popriri pe venturile nete (daca exista), in cuantumul prevazut de lege. Daca nu veti avea nici venit si nici bunuri proprii, pana la expirarea acestui interval de timp, banca nu are ce recupera de la dvs, la imprumuturile respective sunt neperformante si vor fi tratate ca atare de finantator. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita (judecatoreasca) littlemissnobody littlemissnobody Buna, fac si eu parte din multimea de romani ce nu si-au mai platit creditul la banca. Am avut un credit imobiliar si unul de nevoi personale. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)