Buna ziua! Am dat acum o luna 5000 euro imprumut la o persoana doar cu un act de vinzare cumparare pentru o masina de pe firma ei.Pe act am trecut doar 2500 de euro, pt. ca atat valora masina iar pe restul i-am dat doar in prezenta unui martor. Acum refuza sa-mi dea toti banii inapoi. Contractul l-am facut doar ca garantie. Ce sanse am sa-mi recuperez toti banii inapoi.
1. daca vi s-a predat si masina, atunci aveti un contract de vanzare-cumparare a unui vehicul folosit, situatie in care nu mai puteti solicita toti banii cu titlu de imprumut, ci ramine sa clarificati ce fel de tranzactie ati efectuat;
2. daca ati avut o intelegere f.clara ca dvs. ii imprumutati suma x Euro, atunci e bine sa faceti repede un act ( la notar) in acest sens ( eventual, spuneti-i ca veti formula plangere penala impotriva ei) , pentru a avea un contract clar in baza caruia sa puteti solicita si obtine in instanta suma data.
3. Nu am inteles de ce toata aceasta nesinceritate in tranzactiile incheiate, cand pentru dvs. era mai simplu si mai sigur sa mergeti la un notar si sa faceti un contract de imprumut.