avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot sa imi recuperez masina? Furt, inselaciune, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot sa imi recuperez masina? Furt, inselaciune, abuz de incredere.

In urma cu o luna si jumatate; am hotarit cu familia sa vindem masina personala, un superb Mercedes E 270 Elegance din 2005, inmatriculat pe Bulgaria, cu suma de 5500 E.Sa pus afise, sa facut reclama.Am fost contactat telefonic de I persoana care era interesata sa cumpere masina.Ma invitatat sa vin la el , sa vada masina.M-am dus, a vazut-o si dupa negocieri sa ajuns de la 5500 la 4500 de euro.Cind a fost sa faca plata la masina , a spus ca nu are banii cash in casa dar poate sa imi faca plata online, avind banii intru-cont al unui angajat de al lui, ca el tine banii in diferite conturi de la familie, rude, prietenii, pentru nu a putea fi depistat de ANNAF, asa sa exprimat el.Mentionez ca aceasta tranzactie se petrecea intr-o zi de simbata, cind toate bancile erau inchise.Mi-a facut un ordin de plata a echivalentul a 4500 de euro in lei, cu confirmare, trimitindu-mi si mie prin imail o copie al acestui ordin de plata, urmind sa facem actele de vinzare-cumparare in cursul zilei de luni cind eu ar fi trebuit sa ridic banii, respectiv 4500 de euro.Ca un naiv I-am lasat masina, cheile si tactele masinii.Luni cind am fost la banca, stupoare, acel ordin de plata pe care il primisem era fara acoperire.Dupa lungi discuti si rugaminti sa mi se d-ea banii, imi trimite o data 1000 de euro si la un interval de citeva zile, alta 1000 de euro, motivin ca nu stia ca nu mai are banii in acel cont si ca va trimite si restul sumei, adica 2500 de euro, peste citeva zile.De atunci a trecut mai bine de o luna in care ma duce cu vorba, ca imi da banii azi, ca m-i da miine......Am facut plingere la politie in care am specificat totul, Politia la chemat la ei, dar pina la acest moment nimic concret.I-am spus in fata politiei, ori imi da difernta de 2500 de euro ori imi da masina inapoi si ii dau eu inapoi suma de 2000 de euro.Nu vrea nici asa si nici asa.Cum pot sa imi recupetez masina sau diferenta de banii dde la aceasta persoana? Va rog, astept un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:37, 3 Noiembrie 2015
Mare greseala sa faceti vanzare masina sambata,fara incheiere de acte ...
Initial hotarati-va ce doriti de fapt recuperare vehicul sau contravaloare vanzare
Din precizarile dv rezulta suspiciunea de interes din partea cumparatorului pentru a va insela,astfel incat asteptarea platii integrale a sumei convenite s-ar putea prelungi perioada nedeterminata
Dv unteti singurul care poate hotari valoarea masinii si daca nu este mai bine sa restituiti avansul si sa solicitati masina
De vreme ce ati formulat plangere la politie,va revine obligatia sa asteptati finalizarea cercetarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselata de frate lenola lenola Buna! In decurs de 4 ani de zile i-am imprumutat fratelui meu o suma foarte mare de bani. Mi-a promis de multe ori ca o sa imi dea inapoi datoria, dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare rest diurna Ioanichie Ioanichie Buna ziua.intrebare: imi mai pot recupera restul de diurna si restul de salar pe ultimi 6 ani?pe statul de plata care este in alb fara nici o stampila sau ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca este inselaciune sau nu.... stefan_constanta stefan_constanta s-a spart vibrochenul la un motor de masina renault master 2004 si nu am gasit vibrochen singur decit motorul cu tot, acesta gasindul la o firma din comuna ... (vezi toată discuția)