s-a spart vibrochenul la un motor de masina renault master 2004 si nu am gasit vibrochen singur decit motorul cu tot, acesta gasindul la o firma din comuna garoafa sat bizighesti judetul focsani am cumparat motorul cu suma de 6500 lei ron [2000 de lei pe fact. iar restul de suma pe chitanta de mina] motorul la-m luat pe garantie de o luna de zile daca este defect adica daca curge ulei se opreste in timpul mersului sal aduc inapoi ca-mi da bani,am chemat un mecanic sa-mil monteze si acesta era defect [ curge ulei ,are un zgomot ciudat ,si se opreste in timpul mersului] am fost si la rar cu el si acesta nu poate fi inscris deoarece este din 2001 si are euro 2 , am incercat pe cale amiabila sa scot bani de la el dar a spus sa -ma spal cu el pe cap sau sa-mi opreasca din bani pt ca iam folosit motorul. sa-mi spuna si mie cineva ce este de facut ce trebuie sa fac , cum sa actionez in istanta ,cam cit mar costa deschiderea si onorariul avocatului si daca as avea cistig de cauza, va multumesc
stefan_constanta@yahoo.com
Aveti castig de cauza, dar nu pe penal, ci pe civil. Puteti sa-l actionati in justitie pentru vicii ascunse si pentru ca sa anulati tranzactia (adica sa-i dati motorul si sa luati banii inapoi).
Vorbiti cu un avocat neaparat pentru ca nu veti putea s-o scoateti singur la capat. Onorariul avocatului difera, fiecare stabilind in functie de caz si de propriile onorarii cuantumul acestuia. Oricum sunt mai multe tipuri de onorarii. Este greu de spus cat este onorariul. Cautati intai un avocat si pe urma intrebati-l cat vrea!
Se poate merge si pe penal, dar este mai greu si nu prea are rost. Se poate rezolva mai degraba pe civil. Cu toate ca este inselaciune, cum ati zis si dvs.
Va trebui, insa, sa probati ca motorul era stricat cand l-ati luat si ca nu l-ati stricat dvs. (cu martori: mecanicul auto, cel mai bine).
Faceti plangere la OPC si la politie.
Daca se rezolva problema scapa si invinuitul si dvs de bataie de cap.
Intr-un proces civil durata va fi indelungata si paratul se va fofila.
Adica castigati procesul...dar nu va luati banii...
In penal nu prea are ce face pt ca risca sa faca inchisoare.;)
AS MAI AVEA O INTREBARE DACA NU VA SUPARATI ..
Cind sa luat motorul sa intocmit o factura de 2000 lei ron iar pe restul din suma [4500 lei ron ] nu sa intocmit factura aceata suma urmind dupa expirarea perioadei de garantie ,
se poate acesta numi o frauda ,daca da ma pot adresa serviciul de investigare a fraudelor din focsani
am facut plingere la politie din comuna dar este prieten cu politia [cind m-am dus sa duc motorul inapoi sa-mi iau bani politia a spus ca este prietenul meu si ca in ziua respectiva este tot cu un prieten comun la peste pe dunare si ca vine duminica] am facut plingere si la politia de judet si nu poate face nimic decit sa actionez in istanta am facut plingere si la opc dar rapunsul na venit nici acum plingerea am depuso acum trei saptamini
OPC-ul este posibil sa nu intre pe fir, deoarece ati cumparat motorul de la un particular, daca am inteles bine, pe riscul dvs. Si se misca destul de repede OPC-ul, nu dupa 3 saptamani.
Politia poate sa va ajute, dar asta inseamna proces penal si, daca ziceti ca este prieten cu politistii, poate sa scape.
Eu v-am zis sa faceti proces civil si sa-l executati silit daca nu plateste. Poate sa nu se sperie de proces penal si sa nu va dea banii, plus ca poate fi achitat sau ca dosarul sa nici nu ajunga in instanta si sa moara la Politie.
Chiar daca e prieten cu politisti imi vinde greu sa cred ca este prieten si cu procurorii.
In civil e deranjul mare.Si in plus, e posibil sa nu aiba ce executa ulterior, adica sa aiba o hartie si atat...
Inselat de avocat
MarianSV
Ma numesc T. Marian si un anume domn avocat T.D. incearca sa ma insele.Lucrurile stau cam asa: mi s-a deschis un dosar penal pentru o infractiune la volan ... (vezi toată discuția)