Bossde_Boss a scris:
Ce proceduri legale trebuie sa urmez pentru efetuarea unor lucrari la o parte comuna la bloc?
Conducerea asociatiei de proprietari este obligata, conform legii sa ia masuri de intretinere a partilor, saptiilor si instalatiilor comune din condominiu.
Investitiile, imbunatatirile si reparatiile se pot efectua, in functie de urgenta lor, de costurile acestora, prin hotarare a adunarii generale sau fara a avea o hotarare a adunarii generale.
Daca sunt sesizari din partea proprietarilor sau constatari ale administratorului, acestea se pot amana pana la adunarea generala, pana la prima sedinta a comitetului sau se pot efectua imediat, in functie de urgenta lor.
Intr-o noapte sesizeaza cineva ca s-a spart o conducta, a scazut presiune la apa...
administratorul alearga la subsol si opreste imediat apa pentru a limita pierderile. Dimineata anuta instalatorul si presedintele. Se constata avaria, se discuta cateva minute, se face necesarul de materiale, se cumpara materiale si-n cateva ore, o zi, doua se face reparatia. Aceasta poate necesita un volum mai mic de munca, fiind nevoie de o reparatie pe o portiune mica si degajata a coloanei de apa sau poate necesita spargerea unor plansee, a unor pereti in unele spatii din subsol sau din apartamente.
Nu o sa stam sapatamani sau luni pana convocam adunarea generala sau sa obtinem acordul proprietarilor.
Altfel sta situatia cand dorim sa zugravim casa scarii si, nefiind o urgenta, o discutam in adunarea generala, adunam banii, ne sfatuim asupra materialelor, a culorilor folosite, a finisarilor...