avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor!m ajuta cineva s inteleg o decizie?!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor!m ajuta cineva s inteleg o decizie?!!

Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împotriva deciziei penale nr.80/A din 15 noiembrie 2010 a Curţii de Apel BV, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpatul MR. Casează în parte decizia penală recurată şi sentinţa penală nr.332/S din 28 iulie 2010 a Tribunalului BV şi în rejudecare: Înlătură dispoziţiile art.861, art.863, art.864 şi art.71 alin.5 Cod penal privind pe inculpatul MR. În baza art.17 alin.2 din Legea nr.143/2000 dispune confiscarea de la inculpatul MR a sumei de 100 euro. Menţine sechestrul asigurator instituit asupra sumei de 450 Ron consemnată la CEC – Sucursala cu recipisa de consemnare nr.704996/1 din 26.02.2010 . Dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra sumei de 50 euro consemnată la CEC – Sucursala cu recipisa de consemnare nr.704991/1 din 26.02.2010. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârilor. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat MR , în sumă de 300 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat HDI, în sumă de 75 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:55, 27 Martie 2011
caseaza in parte = adica o anuleaza (sentinta la care s-a facut recurs)
multumesc ptr raspunsuri !!! dupa o decizie definitiva la inalta curte se mai poate face ceva?alte proceduri mai exista? multumesc mult
Da, se mai poate face ceva. Mai exista caile extraordinare de atac. Adica o cerere in anulare si revizuire. Dar asta depinde foarte mult si de dosar. De ce e acuzat mai exact?
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Dingo25, utilizator
ioanax a scris:

multumesc ptr raspunsuri !!! dupa o decizie definitiva la inalta curte se mai poate face ceva?alte proceduri mai exista? multumesc mult

ca sa vi se admita cererea de revizuire trebuie sa existe o greseala mare de aplicare a dreptului la dosar..ceea ce tind sa nu cred ca este vorba in cazul d-voastra..mult succes ,chiar daca mai exista aceasta sansa a revizuirii incercati,dar sansele sunt mici
adica a fost condamnat cu suspendare pana la inalta curte care a decis sa nu fie suspendata ci sa fie executata pedeapsa in regim de detentie.
oricum fiind vorba de diicot a scapat destul de usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva la acest dosar? se mai poate revizui inca o data acest dosar? thdenni thdenni Buna seara ,va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se mai poate revizui acest dosar?Se mai poate depune o cerere sa se redeschisa dosarul?Se mai poate face ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina O decizie penala dintr-un dosar penal prin care s-a instituit sechestru asigurator si este definitiva de cum 3 ani, debitorul ppate cere ridicarea sechesteului ... (vezi toată discuția)
Revizuire penal lazar 11 lazar 11 Buna seara o întrebare doresc sa știu pt un var aflat in Germania a fost condamnat pt 215 alin 1.3 4cu suspendare sub supraveghere 2,6ani dar el nu a comis ... (vezi toată discuția)