O decizie penala dintr-un dosar penal prin care s-a instituit sechestru asigurator si este definitiva de cum 3 ani, debitorul ppate cere ridicarea sechesteului asigurator, in noul cod de procedura penala,, hotararile cu titlu executoriu sunt defintive, va rog sa imi precizati calea de atac asupra debitorului?
Decizie penala? Sigur? Ce bunuri au fost sechestrate? Ale cui sunt bunurile sechestrate (persoana fizica, juridica, inculpat, parte responsabila civilmente)? S-a finalizat procesul penal si daca da, care a fost solutia instantei penale, cand a fost pronuntata si cand a ramas definitiva? A fost exercitata actiunea civila in cadrul procesului penal?
In plus, in exprimarea dvs exista o inadvertenta, respectiv ca pe de-o parte vorbiti despre "debitorul poate cere ridicarea sechesteului asigurator" , iar pe de alta parte despre "calea de atac asupra debitorului", sens in care ar trebui sa precizati clar cine este debitorul, cine este creditorul si cine si ce urmareste in aceasta speta.
este vorba de o sentinta penala din data de 11.04.2013 prin care obliga inculpatii la plata sumei de 2.477.917 reprezentand prejudiciin materiale cauzate, acesti inculpati sunt si arestati, printr-o alta sentinta penala inlatura dispozitia de mentinere a sechestrului penal asupra imobilului, mentine sechestrul asigurator instituit printr-o alta sentinta penala in dosarul ..., definitiva prin nerecurare asupra sumei de de 29.294 lei consemnata la CEC in data de 20.11.2012, mentine in rest sentinta recurata, acum inculpatul vrea sa ridice sechestru asigurator instituit prin ultima sentina care am precizato, mentionam ca am avut un dosar pe rol in care ne-am constituit parte civila si ni s-a perimat cererea pe motiv ca dosarul a fost lasat in nelucrare timop de mai multi ani.