avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat, va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat, va rog

Parintii mei au cumparat in 1974 cu contract de v/c autentificat la notar o casa si un teren. In contract scrie -vanzatoarea vinde dreptul ei indiviz in proportie de 10/24 asupra unui imobil inscris in CF nr..., nr top...compus din teren in suprafata de 570m2 din suprafata totala de 1385m2,impreuna cu casa si atle constructii aflate pe teren.In anul 1976 moare tatal meu , are loc dezbaterea succesiunii - mie imi revine 15/96 iar mamei mele 25/96.In anul 2000 mama imi face act de donatie pe partea ei. Toate acestea sunt inscrise in extrasul de carte funciara.
Mentionez ca sunt singurul copil al parintilor.
Acum eu vreau sa vand si sa o aduc pe mama in localitatea unde domiciliez eu.
Am luat un extras de carte funciara informativ in care apar si proprietarii -6 -de pe cealata cota de 14/24, in cote diferite(3 sunt decedati;)
Notarul la care am fost spune ca trebuie sa parcurg urmatorii pasi:
1-dezbaterea succesiunii pt cei 3 decedati( din cota de 14/24)
2-documentatie cadastrala pt dezmembrare si iesire din indiviziune
3-act notarial de dezmembrare si iesire din indiviziune
Binenteles ca vecinii vor acest lucru , dar nu au bani.La unul din cei decedati nu i cunosc urmasii.
Mentionez ca proprietate mea era la cumparare si este si acum bine delimitata , cu gard si poarta de acces si nu am nimic comun cu vecinii.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez sa nu dureze mult timp (mama nu vrea sa plece din casa pana problema nu e rezolvata)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
ovidiuvlaicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:08, 27 Martie 2011
si dvs la fel: ori vindeti cota indiviza si abstracta dar cam iesiti in pierdere ori vindeti dupa ce faceti iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa iesirii din indiviziune. consecinte? ContSters190289 ContSters190289 In extrasul de carte funciara al unei proprietati pe care doresc sa o cumpar sunt inscrise urmatoarele: \" Descriere constructie 75 mp. Descriere teren: Teren ... (vezi toată discuția)
Intabularea dreptului de proprietate ramona74 ramona74 as dori sa stiu daca o persoana fizica se poata intabula pe 1/2 din suprafata totala a unui teren, motivat de faptul ca aceasta a folosit aceasta suprafata de ... (vezi toată discuția)
Vânzare drept moștenire popcrys77 popcrys77 Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea problema, si va rog sa-mi raspundeți dacă se poate să fac următorul lucru: După decesul bunicului s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)