avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa iesirii din indiviziune. Consecinte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa iesirii din indiviziune. Consecinte?

In extrasul de carte funciara al unei proprietati pe care doresc sa o cumpar sunt inscrise urmatoarele: " Descriere constructie 75 mp. Descriere teren: Teren in proprietate (cota indiviza). Mentiuni: Suprafata de teren este compusa din cotele indivize de teren de 80mp+ 121 mp - din totalul de 420mp."

Ce atesta acest document? Este facuta iesirea din indiviziune?
Daca nu, care sunt consecintele achizitionarii proprietatii in aceasta situatie?

multumesc!

Indicat e sa se faca iesirea din indiviziune.
asta este stiut de toata lumea.
de aceea am intrebat care sunt consecintele, in cazul in care nu se face iesirea din indiviziune
Consecintele sunt ca nu veti putea sti niciodata care este practic bucata dvs de teren sau din constructie efectiv. Astfel veti avea intotdeaunba un procent( raportat la cota dvs.) din fiecare celula a bunului respectiv.In momentul in care veti dori sa vindeti veti putea vinde aceasta cota indiviza si nu un bun individual determinat. Odata cu iesirea din indioviziune se face dezmembrarea imobilului sise identifica practic fiecare dintre coproprietari ce parte din constructie sau teren are in proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog ovidiuvlaicu ovidiuvlaicu Parintii mei au cumparat in 1974 cu contract de v/c autentificat la notar o casa si un teren. In contract scrie -vanzatoarea vinde dreptul ei indiviz in ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)