avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate achitate la zi, banca le vede restante, raportare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate achitate la zi, banca le vede restante, raportare in biroul credite

Buna ziua. Avem un credit de nevoi personale fara ipoteca, in euro, la care am achitat rata luna de luna fara intarzieri mai mari de cateva zile. La una din plati am achitat partial in euro, iar diferenta am achitat-o peste o saptamana la O ALTA FILIALA a bancii decat cea unde am deschis contul , platind in LEI ( creditul este in euro). Cei din banca nu mi-au cerut sa schimb in euro.
Dupa 90 de zile am fost instiintat de banca ca am restanta in valoare, normal, de diferenta platita in lei, suma care era la momentul respectiv binemersi in contul curent de plata al ratei, dar care nu s-a tras deoarece nu era in euro, si a ramas TOT TIMPUL in contul curent. Plata restantei ( plus penalizari) s-a efectuat "manual" dupa discutii la banca la data sesizarii, insa la momentul respectiv eram deja raportati ca datori
Acum suntem foarte suparati fiindca nu putem face refinantare ( nici la alta banca), deoarece figuram cu acea restanta de 90 de zile, desi s-a platit totul la termen. Avem chitante pentru fiecare plata, inclusiv cea in lei.
Am vrea un sfat cum sa procedam, multumim.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
distroe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 11:14, 30 Aprilie 2011
Buna dimineata!
Nu cred ca ANSPDCP poate modifica baza de date a Biroului de Credite, pentru ca modificarile se fac doar la solicitarea bancii - banca este client al Biroului de Credite. Eventual o poate ''convinge'' ;)
E foarte bine ca ati luat legatura cu un avocat, acest lucru poate grabi lucrurile in favoarea dvs. Dumnealui va sti cum sa obtina un raspuns din partea bancii din care sa reiasa ca nu ati fost instiintat despre intarzierea in plata ratelor si va poate sfatui si ajuta sa mergeti mai departe.
Mult succes :luck:

Ar fi bine daca ati impartasi experienta dvs. si de acum inainte pe forum, sigur va fi de folos si altora :)



Buna seara,
Situatia a luat o turnura cu totul neasteptata.
Raportarea a fost facuta de catre o alta banca la care am avut un credit anterior, pe care l-am refinantat prin creditul actual ( interesant este ca banca de acum ar fi acceptat la momentul respectiv atat refinantarea, cat si faptul ca eram deja raportati in birou).
Raportarea, in conditiile acestea, s-ar fi facut tot FARA instiintarea noastra in vreun fel. De asemenea, am citit cum ca daca se ramburseaza anticipat, integral, contravaloarea principalului catre institutia care raporteaza, aceasta ar fi obligata sa ne stearga din birou - ceea ce nu s-a intamplat. Este corecta aceasta informatie?
Multumesc!
Buna ziua!
Toate inregistrarile sunt pastrate timp de 4 ani de la ultima restanta platita pentru a pastra un istoric al fiecaruia, pe care bancile il iau in considerare la acordarea unui alt credit. Biroul de Credit inregistreaza si informatiile pozitive, nu doar cele negative.
Depinde de managementul bancilor ce politica adopta in acordarea creditelor - prudenta, caz in care iau in considerare referintele negative, sau agresiva, caz in care isi asuma constient riscul de a iesi in pierdere acordand credit unui client care a avut ceva probleme in restituirea ratelor si dobanzilor datorate altei banci.
Prima banca (la care ati avut creditul pe care l-ati refinantat) ar fi trebuit sa anunte si faptul ca nu mai aveti datorii acolo. Este posibil sa o fi facut, nu aveti de unde sa stiti decat daca cereti situatia personala de la Biroul de Credit.
Parerea mea este ca mai mult decat sa obtineti sanctionarea bancii care a facut raportarea nu puteti face:sorry: Insa daca prima banca a facut raportarea, poate nu mai e mult pana se implinesc cei 4 ani...
Incercati la mai multe banci refinantarea, poate gasiti vreuna mai ''intelegatoare''.

Incercati totusi la autoritatea de supraveghere, ce aveti de pierdut? Poate aveti noroc si considera cererea dvs. de stergere a datelor negative intemeiata :luck:
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
ContSters196669, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)
Stergere birou credite ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua, Care ar fi temeiul legal pentru a formula o cerere catre banca pentru a sterge istoricul negativ din Biroul de Credit, avand in vedere lipsa ... (vezi toată discuția)
Inf-u paci! emanuelbena emanuelbena Acum 3 ani de zile am facut un imprut la un INF , Icredit mai pe scurt , am avut o intarziere de plata de 67 de zile deci cu 30 de zile mai mult decat prevedea ... (vezi toată discuția)