avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantumul pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantumul pensiei de invaliditate

Am 28 de ani vechime din care 14 ani grupa 1 si 4 ani grupa a 2`a , iar restul de 10 ani grupa normala si gradul de pensionare este 2.. As dori sa aflu in ce suma aproximativa se va incadra pensia mea de boala .. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ragaliemaria , utilizator 19:19, 27 Martie 2011
Nu va poate raspunde nimeni la aceasta problema,fara sa aiba toate datele si elementele necesare.
Precizati totusi sex(M) sau(F).Daca este(F) precizati luna si anul nasterii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Carp Mircea, utilizator
sexul masculin .. nascut 29.12.1960
Conditia stagiului complet de cotizare(35 de ani) este indeplinita.Nu aveti nevoie de stagiu potential.Conditia de varsta(redusa)o indepliniti la 61 de ani.Reducere de 4 ani din 65.Calculul pensiei de invaliditate se face la fel ca si la cea de limita de varsta.Adica pe intreaga activitate veti acumula un anumuit numar de puncte.La punctele aferente grupei I-a de munca se va acorda un spor de 50%,iar la cele aferente grupei II-a 25%.Se va face totalul punctelor cu sporuri cu tot,se va imparti la stagiul complet de cotizare de 35 de ani,rezultand punctajul mediu anual.Punctajul mediu anual rezultat,inmultit cu valoarea punctului de pensie de 732,8 va da cuantumul pensiei.
multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect calculata pensia? eyes eyes ESTE VB DESPRE DECIZIA DE PENSIONARE A TATALUI MEU,DORESC SA IMI SPUNETI DACA ESTE CALCULAT CORECT(NOI SUNTM DE PARERE CA NU!!!). ASADAR STAGIUL CUMPLET DE ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare nicu6666 nicu6666 Am primit de la Casa de pensii ALBA decizia de pensionare: -Stagiul total de cotizare realizat_47ani 10luni 5zile -In conditii normale de munca_12ani 8luni ... (vezi toată discuția)
Determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului pensiei MIA_VL MIA_VL DIN LEGEA 263/2010 AM INTELES CA NUMARUL DE PUNCTE ACUMULAT DIN CONTRIBUTII SE IMPARTE IN FINAL LA STAGIUL COMPLET DE COTIZARE. DACA AR FI SA IES LA PENSIE ... (vezi toată discuția)