avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

ma numesc florea cristinel. in 2007 pe data de 2 septembrie am avut un accident fatal. eu sunt solist vocal iar in acea zi eram la o nunta. cantam. am fost nevoit sa imi schimb tinuta pe care o aveam in masina unu-i prieten care canta cu mine. dupa ce m-am schimbat de tinuta m-a sunat cineva si am fost nevoit sa tranversez pe partea cealalta a strazi sa raspund la telefon si sa vorbesc cu persoana respectiva care ma sunase deoarece formatia cu care cantam cantau in aer liber si la volum tare . mentionez ca ma aflam intr-o zona montana si intr-o curba deosebit de periculoasa. m-am asigurat pentru tranversare aveam vizibilitate si am tranversat. am vb la telefon dupa care a trebuit sa tranversez inapoi si m-am asigurat in schimb nu prea aveam vizibilitate catre stanga deoarece era curba deosebit de periculoasa si era aproape de mine curba. am tranversat si am fost accidentat de o dacie alba cu o viteza foarte mare. sa blocat acul la masina la 90.soferul care ma accidentat era beat si in masina pe scaunu din fata dreapta a masini o avea pe fetita lui pe care o luase de la gradinita. mentionez ca accidentu sa intamplat intr-o comuna la baia de arama judetul mehedinti iar eu locuesc in tg jiu judet gorj. am fost dus cu masina pana la tg jiu la spital de catre prietenii mei din formatia cu care cantam la momentu acela si le-a spus ca nu aveau ce sa imi faca. au chemat salvarea de la craiova. in tot acest timp am fost in coma. intr-un final am ajuns la craiova la spital. am stat foarte mult in spital.70 de zile. cand a venit rezultatul de la bucuresti dupa un an de zile a trimis un rezultat precum ca el este de vina 70 la suta iar eu 30 la suta ca nu m-am asigurat.mentionez ca el a avut avocat de cand ma lovit si eu nu pentru ca am zis sa fie legea lege si nu credeam ca imi va trebui un avocat. in tot acest timp sa facute nereguli avand un avocat a iesit de sub caz penal.mi-am luat un avocat si am primit un raspuns de la el precum ca nu mai este de facut nimic. am o mare rugaminte la dumneavoastra: ajutati-ma si spuneti-mi daca este corect cea ce se intampla si daca se mai poate rezolva ceva cu mine. daca se poate merg si la haga ca nu este corect cea ce se intampla. astept un raspuns de la dumneavoastra. o zi buna va urez

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:24, 27 Martie 2011
Fiti mai explicit.
Sa inteleg ca a fost scos de sub urmarire penala soferul?
faptul ca v-a retinut si culpa dumneavoastra nu il absolva pe el de vina...
singura vina pe care o are soferul este ca a savarsit infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.din pacate pentru dumneavoastra singura sansa este sa faceti o plangere impotriva procurorului de neinceperea urmaririi penale.fiind o culpa comuna (mai exact dumneavoastra ati traversat in loc nepermis si deosebit de periculoasa+ca ati vorbit la telefon) acel individ nu va raspunde penal.(si daca raspunde va raspunde doar pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice in cazul in care a suflat in etilotest si politia a constatat acest fapt)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
avocat33, utilizator
Din relatarile dvs,rezulta in mod cert ca exista si o culpa a dvs in producerea accidentului,culpa care este concurenta cu culpa conducatorului auto care probabil nu a respectat viteza legala si a condus in stare de ebrietate.
Cuantumul culpei fiecaruia dintre dvs s-a stabilit in urma probatoriilor administrate in cursul urmaririi penale.
Daca va aflati in termenul legal de 20 de zile de la primirea rezolutiei procurorului,puteti formula impotriva acesteea plangere,in conformitate cu art.278 c.pr.pen,desi si eu consider ca sansele de reusita sunt foarte mici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. mă aflam în localitate și doream să intru într-un ... Ovi_Dell Ovi_Dell Bună ziua. Mă aflam în localitate și doream să intru într-un drum principal de pe un drum secundar unde aveam semnul cedează trecerea. În stânga ... (vezi toată discuția)
Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. cum mi-l pot recupera mai repede? Daniel71919 Daniel71919 Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus ... (vezi toată discuția)
Accident grav de circulatie in 28.04.2010 soldat cu 4 morti Mihai Adi Mihai Adi Parinti mei in duminica floriilor au plecat spre Tg Mures pentru ai duce acasa pe cumnatu si sora mamei impreuna cu nepotul meu. Pe drum inainte de intrare in ... (vezi toată discuția)