avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa-mi raspundeti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa-mi raspundeti

buna ziua,acum un an si jumatate am fost martora prietenului meu care a avut o altercatie cu un politist de la rutiera si care domnul politist a declarat ca a fost lovit fapt care nu s-a intamplat si pt care prietenul meu a fost condamnat la 1 an inchisoare.Problema este ca pe mine m-au scos martor mincinos din cauza ca nu am precizat bine distantele in care s-a desfasurat cearta.Am primit citatie de la sectie prin care sa ma prezint luni dimineata in calitate de invinuit sa dau o declaratie,problema este ca ultima declaratie pe care trebuia sa o dau,a fost scrisa de avocata mea cu care nu am putut sa iau legatura decat telefonic prin care imi spunea ca sa scriu ca nu imi mai amintesc cele intamplate,v-asi ruga sa-mi spuneti daca este bine sa scriu asa deoarece eu am sa ma prezint singura la sectie fara avocat si mi-e foarte frica pt nu prea imi mai amintesc detaliu cu detaliu tot ce s-a intamplat si nu stiu ce a scris avocata.Va rog din suflet sa ma ajutati,daca nu am antencedente penale poate sa-mi dea cu suspendare sigur?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:46, 26 Martie 2011
Pedeapsa pentru marturie mincinoasa (art. 260 Cod penal) este intre 1 si 5 ani.
Suspendarea executarii pedepsei poate fi conditionata (daca pedeapsa aplicata este de pana la 3 ani) sau sub supraveghere (daca pedeapsa aplicata este de pana la 4 ani). Se poate stabili suspendarea pedepsei dupa ce vi se aplica o pedeapsa, daca sunteti condamnata in cauza.

E bine sa declarati ca nu va mai amintiti, asa cum v-a sfatuit avocata dumneavoastra. In niciun caz nu trebuie sa spuneti ca ati mintit in cele declarate. Deasemenea, puteti sa nu declarati nimic la aceasta intalnire si doar sa luati act de invinuirea care vi se aduce.

Daca sunteti citata in calitate de invinuit inseamna ca actiunea penala inca nu s-a pus in miscare (nu ati fost trimisa in judecata), ci doar se efectueaza o urmarire penala impotriva dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
ContSters200284, utilizator
Consider ca ar fi cel mai bine sa incercati,in limita posibilitatilor financiare,sa va prezentati asitata de un avocat si sa nu dati declaratie decat in prezenta acestuia.
Este indicat,in cazul angajarii unui aparator,sa stabiliti impreuna o strategie de aparare,pentru a limita cat mai mult consecintele juridice ale faptei care vi se imputa.
Simpla declaratie ca nu va amintiti declaratiile date anterior ,cele care au dus la cercetarea dvs,sub aspectul infractiunii de marturie mincinoasa,nu este de natura de a va exonera de o eventuala raspundere penala,unii o pot "taxa" drept rea credinta.
Trebuie constatat de specialist in ce masura mai se pot administra probatorii in apararea dvs.
Totul depinde de probatoriile administrate si de posibilitatea de a putea beneficia de cea mai buna aparare.
De aceea, consider ca este utila prezenta unui avocat
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi raspundeti andreea_roshkata andreea_roshkata buna ziua,acum un an si jumatate am fost martora prietenului meu care a avut o altercatie cu un politist de la rutiera si care domnul politist a declarat ca a ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa Ovidiu Mihai Ovidiu Mihai Salut am si o speta. Un individ a fost trimis in judecata pentru violare de domiciliu art. 192 al 1, 2 CPP. Martorii audiati, p vat. au spus la politie ca l-au ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ionstefanalex ionstefanalex am depus o marturie in fata instantei , ( Înregistrat în data de: 01.11.2010 Obiect dosar: infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G ... (vezi toată discuția)