avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cetatean strain

Buna ziua si ma bucur ca exista oameni ca dvs care sunt de ajutor cu un sfat celor ce au nevoie de o parere / indrumare.

Situatia mea este urmatoarea : sunt casatorita cu un cetatean strain (pakistanez).
Locuim in Romania si el are drept de rezidenta ca membru de familie pe 5 ani.
Nu avem copii impreuna.
Datorita neintelegerilor dese as dori sa divortez dar nu stiu cum trebuie procedat.
Casatoria a avut loc in tara lui, dar casatoria este transcrisa si avem si cerificat de casatorie in limba romana eliberat de starea civila de aici.

El nu doreste sa divorteze si vreau sa va intreb daca se poate divorta in aceasta situatie. El sta in apartamentul meu si la momentul respectiv l-am luat in spatiu.
Pot depune eu o solicitare de divort (avem acelasi domiciliu) ?
Am sanse sa divortez daca el nu doreste (daca am sanse, va dura mult?) ?
Ce se poate intampla cu el in aceasta situatie? Va pierde dreptul de rezidenta (sau e valabil pana expira cei 5 ani acordati ) ?
Va trebui sa plece din tara ?

Stiu ca poate am pus cam multe intrebari, dar va rog daca puteti sa-mi raspundeti macar la o parte.
Va multzumesc si astept cu interes parerea dvs.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:27, 26 Martie 2011
Puteti depune cerere de divort la judecatoria de domiciliu. Pentru asta angajati un avocat . Puteti divorta chiar daca el nu se prezinta ori se impotriveste ., Nu pierde rezidenta , e valabila 5 ani. Nu va afecteaza cu nimic . Daca nu se prezinta veti audia doi martori.
puteti formula si o cerere de evacuare daca dansul nu pleaca de buna voie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean pakistanez ro.elena ro.elena buna,va scriu in numele surorii mele care dupa parerea mea a facut greseala vietii ei.stabilita in strainatate,mai precis spania,avand ca iubit un cetatean ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetateni straini camy41 camy41 As dori sa aflu cum poate divorta prietenul meu care este cetatean olandez cu rezidenta in Romania de sotia lui cetatean rus, daca ea locuieste in rusia de 7 ... (vezi toată discuția)
Casatorita cu cetatean pakistanez am nevoie de informatii . white chocollate white chocollate in noiembrie am venit in pakistan unde m-am casatorit cu cetatean pakistanez.locuim aici dar eu nu am inregistrat casatoria la ambasada si nici nu o sa-mi ... (vezi toată discuția)