avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pe nedrept
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pe nedrept

Salut,

Va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o situatie care mi s-a intamplat de vreo trei saptamani.
Am fost oprit in Aiud Jud. Alba pe motiv ca vorbeam la telefon...total neadevarat...iar cand agentul a insistat ca vorbeam am ridicat tonu si ne-am luat la cearata pt ca eram acuzat de ceva ce nu era adevarat. Dupa ce a vazut agentul ca nu recunosc nimic m-a pus sa ii prezit pe langa acte si trusa instinctor, triungi, care le-am prezentat si erau in regula. Apoi s-a luat de faptul ca transportam in masina niste profile care erau asezate di fata pana in spate peste scaunul din dreapta...dar fara a ma incomoda la condus in absolut niciun fel sau sa imi obstructioneze vizibilitatea. A plecat si dupa care s-a intors la masina cu un proces verbal pe motiv ca transportam obiecte care depasesc dimensiunile masini si nu erau trecute cica in talon.....mentionez ca profilele se aflau in masina in totalitate. Am refuzat sa semnez procesul verbal...l-am si pus sa scrie la mentiuni ca am fost oprit pe nedrept si ca nu vorbeam la telefon.
Acum ....partea proasta ....ma trezesc cu proces verbal cu amenda in val de 640 lei pe motivele ca: vorbeam la telefon, am transportat materiale ce depasesc dimensiuile masini si ca nu am prezentat instinctorul.......incredibil!!!!!!!!!!!!!!! trei lucruri total neadevarate. Pe langa faptul ca a gresit pe proces judetul in care locuiesc a gresit si nr de inmatriculare al masinii a scris B 10 RZC in loc de B17 RZC. Treaba este ca vreau sa plateasca pt ce a facut acest politist ....m-a amendat pe nedrept dupa o cearta in care nici macar nu l-am injurat pt ca nu sunt genul sa vb urat cel mai rau cred ca i-am zis ca este nebun.
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa il fac sa plateasca pt ce a facut pt ca eu nu accept asa ceva si nimanui nu trebuie sa i se intample asa ceva intr-o tara civilizata.

Va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 16:02, 23 Noiembrie 2011
sunt foarte hotarat sa il dau in judecata pentru abuzul facut....vreau doar sa stiu cum trebuie sa incep toata aceasta operatiune
O plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva agentului respectiv depusa la Parchet.
Atasati P.V. si hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, ... adisgorj adisgorj Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, după care am depășit, având mașina politiei în spate, o dubiță iveco, pe linie ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal politia rutiera ankka2006 ankka2006 Buna seara! Am nevoie de indrumare referitor la o contestatie proces verbal radar. Unde s-a petrecut incidentul : Localitatea Calugareni, judetul Giurgiu, ... (vezi toată discuția)
Am ocolit/depășit o mașină-școală pe trecerea de pietoni și pe linia dublă continuă. cum ar trebui să motivez plângerea contravențională? CossminHc CossminHc Buna ziua, astazi am ocolit o masina de scoala in dreptul trecerii de pietoni si am calcat linia continua, moment in care am fost oprit de un echipaj al ... (vezi toată discuția)