avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate teren

Exista reglementari legale in ceea ce priveste distanta ce trebuie respectata intre teren si drum (comunal in cazul meu) sau depinde de fiecare primarie in parte?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 01:02, 27 Martie 2011
Regimul drumurilor este stabilit prin Ordonanta nr. 43/1997, modificata ultima data in februarie 2011.
In ordonanta nu se prevede o distanta minima intre teren si drum.
Singura prevedere de acest gen este cea din Norma tehnica din 1998 privind aceasta ordonanta, dar prin aceasta se stabileste o distanta minima de 25 de metri intre constructii si axul drumului si numai in cazul drumurilor nationale, nu comunale.

Altfel, nu cred sa mai existe vreo prevedere de acest gen.
Este ilogic ceeace intrebati-orice drum, conform dex, reprezinta o fasie de pamant pe care se circula.Deci acest drum nu poate exista fara vecinatati-alte terenuri(ca al d-voastra).Probabil ca va intereseaza distanta care trebuie sa existe intre o constructie aflata pe terenul d-voastra si drum(comunal, national, autostrada)-fata de drumuri, trebuie sa existe o retragere obligatorie, conform Certificatului de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie la drum judetean in intravilan sso sso Buna ziua, Detin un teren intravilan(600mp) cu deschidere(15.ml) la un drum judetean. Terenul este in vale fata de planul drumului, la o diferenta de nivel ... (vezi toată discuția)
Distanta minima obligatorie intre o constructie existenta si axul drumului mariusbz mariusbz am achizitionat un spatiu comercial in mediul rural si acum cateva zile mi-am dat seama ca se afla la doar vreo 5-6 m de axul drumului national. constructia ... (vezi toată discuția)
Drum comunal dc Ionpolo Ionpolo -in cazul proiectarii refacerii unui ndrum comunal care este latimea minima a partii carosabile? ..drum categ V viteza 25 km./ora -proiectantul este obligat ... (vezi toată discuția)