avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducerea timpului de lucru la jumatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducerea timpului de lucru la jumatate

eu trebuie sa ma intorc la lucru din CIC la sf lunii iunie, dar as vrea sa fac asta doar cu program scurt de 4 ore...
adica cu reducerea timpului de lucru la jumatate..
Art. 17(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.

ca sa beneficiez de acest drept ce trebuie sa fac?
sa depun doar o cerere?
firma poate refuza cererea mea?
Cel mai recent răspuns: mama3 , utilizator 18:01, 10 Iunie 2008
In primul rand cand va intoarceti la serviciu faceti o cerere de reincepere a activitatii dupa CIC in care puteti solicita si programul redus.
Firma nu are de ce sa refuze cererea din moment ce este legala si puteti mentiona in cerere " conform art 17(2)"
Multumesc F mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea concediului de ingrijire al copilului pana la 2 ani lili2003stoica lili2003stoica exista vreo reglemntare pt. medici, care sa le dea dreptul , daca intrerup concediul de ingrijire al copilului pana la varsta de 2 ani si reincep activitatea ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din ccc inainte de implinirea a 2 ani marcoalex marcoalex Buna ziua, In cazul in care revin la serviciu din CCC inainte de implinirea celor 2 ani si nu alaptez, mai beneficiez de program de lucru redus ? (vezi toată discuția)
Program de munca de 6 ore soso35 soso35 Buna ziua. Sotia s-a intors la serviciu din CCC, eu beneficiind de acesta pana cand copilul implineste 2 ani adica inca 11 luni. In aceasta ... (vezi toată discuția)