avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intreruperea concediului de ingrijire al copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intreruperea concediului de ingrijire al copilului pana la 2 ani

exista vreo reglemntare pt. medici, care sa le dea dreptul , daca intrerup concediul de ingrijire al copilului pana la varsta de 2 ani si reincep activitatea (locul de munca fiind intr-un spital de stat) , sa beneficieze de program redus cu 2 ore pe zi si sa fie scutita de efectuarea garzilor, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 2 Martie 2010
Ordonanţă de urgenţă nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă

Art. 17. - (1) Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga - art.17 alin.2 CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru la intoarcerea din concediul pentru cresterea copilului Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Sunt o proaspata mamica si am optat pentru concediu de crestere copil, varianta 1 an. Ma voi intoarce la serviciu cand bebe va avea 11 luni ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic maria- maria- Daca o salariata se intoarce din concediu de ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani mai beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)