avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere acordate pentru deces bunici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere acordate pentru deces bunici

As vrea sa stiu cate zile se acorda pentru decesul bunicului (tatal mamei mele).
Daca a decedat intr-o zi de sambata...cum se calculeaza: zile lucratoare sau calendaristice ?
Cum fac dovada la serviciu ?...de ce acte mai am nevoie in afara de copia certificatului de deces ?...numele de familie difera (port numele tatalui, mama si-a schimbat numele dupa casatorie).
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 11:53, 27 Martie 2011
Asta depinde si de angajator, intre 3 si 7 zile lucratoare.
...si cum se calculeaza ?
Zile libere lucratoare sau calendaristice ?
Angajatorul ofera 3 zile, am citit in contract, dar nu specifica de care zile si nici de ce acte am nevoie pentru a demonstra ca este/a fost bunicul meu ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
tinerica, utilizator
Daca aveti un job in care lucrati si sambata si duminica atunci si aceste zile se considera lucratoare, daca nu, inseamna ca cele 3 zile sunt zile lucratoare, insa intrebati angajatorul, daca este o institutie, solicitati informatii la resurse umane. Nu va trebuie decat copie depe certificatul de deces, asta daca va este ceruta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna sevraj sevraj Buna, va rog sa ma lamuriti si pe mine .... lucrez La o firma cu 3 angajati si un director ( magazin ) si programul nostru e cam amestecat in ideea ca lucram ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu..ore noapte si zi + suplimentare smoooke_it smoooke_it ma chinuie o intrebare de ceva vreme :) la cine anume pot apela pentru a descalci complicata :) formula de calcul a salariului.. mentionez ca am apelat la dep. ... (vezi toată discuția)