Buna ziua! Am taiat cativa salcami crescuti pe terenul meu ( teren arabil) pentru a putea sa-mi desfasor muncile agricole; cineva a facut o reclamatie, iar mai apoi a venit padurarul si mi.a intocmit un "proces verbal de constatare a contraventiei", pe care l-am semnat si in care am mentionat ca pomii taiati sunt de pe terenul meu. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in favoarea mea. Multumesc anticipat!#-o
odata ce v-ati asumat vina nu prea mai puteti face nimic,eventual sa depuneti o contestatie la judecatorie care va ajuta intr-o mai mare sau mai mica masura sa amanati plata amenzii cu aprox 7 8 luni pana veti primi un termen de judecata si desigur se va solutiona contestatia dumneavoastra,insa sansele de castig sunt infime...mult succes
Ce fel de teren este ? Unde este situat,in intravilan sau extravilan ? Daca spuneti ca este terenul dvs. iar salcamii erau ai dvs., cum se face ca padurarul v-a intocmit proces verbal de constatare a contraventiei ?
Ce fel de teren este ? Unde este situat,in intravilan sau extravilan ? Daca spuneti ca este terenul dvs. iar salcamii erau ai dvs., cum se face ca padurarul v-a intocmit proces verbal de constatare a contraventiei ?
eu stiam ca daca este teren arabil are obligatia sa-l foloseasca exclusiv pentru agricultura...:D nu e asa? :D
conform legii 31/3 aprilie 2000, art 1 alin (1) pct (d), constitue contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 1000-3000 lei sau cu inchisoare de la 2 luni la 6 luni, taierea,ruperea sau scoaterea din radacini,fara drept de arbori...
chiar daca acei arbori se aflau pe proprietatea dvs, trebuia sa obtineti aprobare prealabila.
cum in cazul prezentat,dvs chiar ati semnat pv prin care recunosteati ca ati comis respectiva fapta incriminata de lege, singura modalitate sa nu aveti probleme sau sa se agraveze ar fi sa achitati amenda aplicata.
necunoasterea legii nu va absolva de consecintele ei;este un principiu de drept.