avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nota de intrare in receptie I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nota de intrare in receptie I.I.

Buna. Am o mica nelamurire. La intreprindere individuala daca activitatea principala este comert cu produse nealimentare, trebuie sa intocmesc si receptie, sau numai registre de stocuri, inventar, incasari si plati vizat la finante.
Daca trebuie si receptie si aia trebuie vizata?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:39, 27 Martie 2011
obligatoriu nir (nota de intrare receptie) pentru fiecare factura
In cazul II se inregistreaza la finante registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar.

Caietul cu NIR-uri nu se inregistreaza desi este obligatoriu in cazul comertului cu amanuntul. In baza notei de intrare-receptie se stabileste pretul de vanzare catre clienti. Pe langa acestea se completeaza si raportul de gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - domeniu comert danyalytus danyalytus Buna ziua, Am infiintat o intreprindere individuala (impozitare in sistem real) avand ca obiect de activitate comertul cu amanuntul in piata al produselor ... (vezi toată discuția)
Acte intocmite pentru pfa ralucageorgiana ralucageorgiana As dori sa aflu care sunt documentele ce trebuiesc intocmite pentru pfa. Domeniul de activitate este comert cu amanuntul (vezi toată discuția)
Registru jurnal de incasari si plati ioneladafinescu ioneladafinescu Asi dori sa stiu daca registrul jurnal de incasari si plati , registrul de inventar cat si caietul de receptii mai trebuie vizate sau stampilate de catre anaf ? (vezi toată discuția)