Am infiintat o intreprindere individuala (impozitare in sistem real) avand ca obiect de activitate comertul cu amanuntul in piata al produselor nealimentare si sunt neplatitor de TVA.
Pana in prezent am urmatoarele registre:
- registrul unic de control
- registrul jurnal de incasari si plati
- registrul inventar
Mai am nevoie si de alte registre?
Cum se procedeaza cu facturile pentru marfa primita? Trebuie sa intocmesc NIR? E obligatorie trecerea pretului de vanzare pe NIR?
Trebuie sa fac zilnic raportul de gestiune?
As mai avea o intrebare. Din ce am citit pe forum, daca se foloseste un program de gestiune se completeaza registrul de incasari si plati doar la finalul lunii. Eu am inceput ulterior sa folosesc un program de gestiune si am inceput sa scriu si in registru. Ar fi corect daca incepand de luna viitoare as trece numai la final de luna in registru total plati si total incasari?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.