avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala - domeniu comert
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala - domeniu comert

Buna ziua,

Am infiintat o intreprindere individuala (impozitare in sistem real) avand ca obiect de activitate comertul cu amanuntul in piata al produselor nealimentare si sunt neplatitor de TVA.
Pana in prezent am urmatoarele registre:
- registrul unic de control
- registrul jurnal de incasari si plati
- registrul inventar
Mai am nevoie si de alte registre?

Cum se procedeaza cu facturile pentru marfa primita? Trebuie sa intocmesc NIR? E obligatorie trecerea pretului de vanzare pe NIR?
Trebuie sa fac zilnic raportul de gestiune?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danyalytus , utilizator 13:53, 22 August 2013
se intocmesc toate actele de gestiune,nir,raport de gestiune,registrul de incasari si plati,din care sa poti deduce,la inchiderea de an realizarile
As mai avea o intrebare. Din ce am citit pe forum, daca se foloseste un program de gestiune se completeaza registrul de incasari si plati doar la finalul lunii. Eu am inceput ulterior sa folosesc un program de gestiune si am inceput sa scriu si in registru. Ar fi corect daca incepand de luna viitoare as trece numai la final de luna in registru total plati si total incasari?

Multumesc anticipat pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)
Nota de intrare in receptie i.i. sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o mica nelamurire. La intreprindere individuala daca activitatea principala este comert cu produse nealimentare, trebuie sa intocmesc si receptie, sau ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)