avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cine ma ajuta sa recuperez paguba materiala rezultata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cine ma ajuta sa recuperez paguba materiala rezultata intr-un eveniment rutier?

Am fost implicat intr-un accident rutier pe un drum european din care au rezultat doar pagube materiale. Eram incadrat in depasire si am lovit in diagonala autoturismul din fata mea care a virat brusc la stanga(bara mea fata dreapta a lovit bara spate stanga a celui din fata). Am sunat la 112, am informat despre accident si am primit sfatul de a ne intelege amiabil daca am cazut de acord asupra vinovatiei. Am incheiat un formular de constatare amiabila unde cel care a virat brusc stanga s-a recunoscut vinovat si a semnat. La fata locului am facut poze. Persoana care a recunoscut ca nu s-a asigurat cand a virat stanga mi-a dat copii dupa actele necesare intocmirii dosarului de dauna. M-am prezentat in localitatea de domiciliu la service-ul unde inginerul de daune al politei de asigurare avea birou. Am facut constatarea, am deschis dosarul de daune si am lasat autoturismul in service. La cateva zile m-au contactat cei din service si m-au informat ca societatea de asigurari a sistat plata in dosarul meu de daune. Am mers la societatea de asigurari dar nu au vrut sa vorbeasca cu mine. Am sunat la sefii lor de la Bucuresti dar nu am primit un raspuns. Am hotarat sa platesc reparatia sa-mi scot autoturismul din service. L-am scos dupa ce am platit contravaloarea facturii ce reprezinta dosarul de daune. De la cine recuperez acum banii si cine ma ajuta, contra cost bineinteles?
Cel mai recent răspuns: adriands , utilizator 22:04, 4 Ianuarie 2012
De la asigurator bineinteles, daca nu dvs sunteti vinovat. Cautati un avocat.
Va trebui sa actionati in judecata societatea de asigurare.
Din ce motiv nu vor sa acopere daunele?
Nu cunosc motivele oficiale.
Posibil ca acceptul meu de a nu merge la politie pt intocmirea procesului verbal si implicit a suspendarii permisului celui vinovat sa ma duca intr-o situatie mai complexa. Accidentul a avut loc intr-un judet, eu am domiciliul in altul, persoana "vinovata" in altul iar MARTORUL in judetul in care s-a produs accidentul.
Pe cale amiabila este mai greu de obtinut c/val reparatiei de la asigurator. Va trebui sa apelati la un avocat cu experienta in daune auto.

Alte discuții în legătură

Dauna totala culpa comuna cotty_cs cotty_cs Buna ziua ma aflam in trafic intr-o actiune de caritate, a Fundatiei pe care o reprezint, mergeam pe prima banda (drum cu 3 benzi) pe directia inainte, ... (vezi toată discuția)
Amiabila completata gresit adi555 adi555 Buna ziua, Am avut un accident minor in care oglinda stanga a fost sparta si aripa stanga a fost putin zgariata. Vina a fost a celuilalt conducator auto, ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila unlucky unlucky Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, care este termenul pentru declararea accidentului catre asigurator in cazul in care se face intelegere amiabila. De fapt ... (vezi toată discuția)