avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare

salut,zilele trecute am lasat masina in parcare si la scurt timp a venit un domn la sediul unde muncesc ca sa-mi spuna ca mi-a busit masina. a doua zi am facut constatarea amiabila si i-am sunat pe cei de la unica ptr ca acolo avea facuta asigurarea cel care mi-a busit masina. mi-a fost lovita aripa stanga fata,usa stanga fata,si zgariata semi aripa stanga spate. cel care evalueaza dauna mi-a zis ca zgarietura de pe semi aripa spate este mai demult si ca nu a rezultat din cauza impactului. usa stanga fata este foarte indoita si mi-au spus ca nu au de gand sa mi-o schimbe ci sa mi-o repare. am refuzat sa semnez si am facut o sesizare la directorul firmei de asigurari care si el mi-a spus ca degeaba am facut sesizare ptr ca sesizarea trebuia facuta undeva la bucuresti( chiar asa mi-a spus "undeva la bucuresti" ) . ei vor sa-mi repare usa dar eu nu sunt de acord,am fost cu masina la un service auto si cei de acolo mi-au spus ca stalpul de sustinere a usii a fost afectat si nu se mai poate repara decat superficial. eu vreau sa-i dau in judecata si va rog daca aveti bunavointa sa-mi spuneti ce trebuie facut si unde sa merg. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 07:48, 23 Iulie 2012
procesul va fi destul de costisitor deoarece aveti nevoie de o expertiza care sa contrazica cele sustinute de catre asigurator.
procesul va fi destul de indelungat iar in tot acest timo masina va trebui reparata pe banii dvs, urmind sa va recuperati costurile de la asigurator.
fiind o cauza cu un probatoriu destul de complicat, mai bine discutati cu un avocat care sa si verifice in ce stadiu se afla dosarul de dauna deschis la asigurator.
Mai intai, solicitati in scris societatii de asigurare sa va elibereze copii dupa documentele existente la dosarul de dauna (constat amiabil, polita RCA a celui vinovat de producerea accidentului, constatarea facuta de inspectorul de daune ori persoana desemnata de societatea de asigurare) si solicitati unitatii service sa va dea in scris punctul lor de vedere cu privire la avariile masinii si la modul de remediere a acestora.
Primul pas, si cel mai simplu, cu care s-ar putea sa rezolvati problema, este sa va adresati cu o plangere Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor - intrati pe www.csa-isc.ro, la sectiunea reclamatii . CSA va cere societatii de asigurare sa lamureasca situatia.
Daca raspunsul nu va multumeste, va puteti adresa instantei, dar asta dureaza.
Succes.
Pentru inceput incercati o rezolvare a problemei fara a ajunge in instanta. Formulati o sesizare la CSA si o notificare "la Bucuresti". E posibil sa se rezolve asa. Puteti apela la un avocat.
In ceea ce priveste eventualul proces, acesta implica intr-adevar costuri si poate dura (poate nu asa de mult totusi). Dar oricate dificultati ar necesita, tot e mai bine decat sa renuntati la drepturile dumneavoastra si sa acceptati sa fiti pacalit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu un asigurat carpatica Dragos_D Dragos_D Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Acum aproximativ o luna de zile masina mea (la momentul respectiv sofer era altcineva) a fost lovita in ... (vezi toată discuția)
Ne despagubire rca lenuivan lenuivan un prieten a avut un accident cu masina.... un individ a intrat in el, acesta are asig la carpatica asig....s-a dus la Carpatica si nu vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)